Löparnas ord från Jukola

    1 fil

Till slut blev det av! Efter många turer fram och tillbaka fick vi äntligen åka till världens största orienteringsstafett, detta år i Rovaniemi i norra Finland. Snättringe ställde upp med ett damlag och två herrlag, hör löparnas egna ord här.

En spetta i blötaste laget

Ja, även gammelgäddor, maneter och räkor fick smaka ordentligt på vattnet. Kan man ens orientera på en karta där kartritaren skulle fått slut på blå färg om den ritats denna dag? Svar ja. Med öppet sinne och humorn nära till hands funkade det alldeles utmärkt.

Laget som åkte ner till Elitstafetten gjorde en riktigt fin insats där vi var i täten efter nattsträckorna och slutade på en fin 18:e plats. Här följer en reseberättelse.

Joel Börjesson Eriksson har valt att springa för Snättringe SK från och med nu. Joel har hängt med på några tävlingsresor och träningar så vissa känner honom redan, men här kommer en intervju för att lära känna Joel bättre.

När löpningen känns tung och motivationen tryter kan det kännas bra att fylla på kunskapsnivåerna. Det är ju trots allt bekvämare än att ge sig ut på ännu ett träningspass! Låt oss ställa ett par frågor till Moa som gått Tränarprogrammet, Elittränarutbildningen och lärarprogrammet på Gymnastik- och idrottshögskolan och kan det mesta vad gäller kropp och fysik.

Ludvig Lange har valt att springa för Snättringe SK från årsskiftet. Ludvig har varit med på träningar under något års tid så många känner honom redan, men här kommer en intervju med Ludvig.