Utvecklingsstipendium för Unga Ledare 2015 tilldelas David Hector

Vi i Snättringe SK är mycket stolta över att kunna meddela att i år, 2015 tilldelas David Hector, Snättringe SK ett stipendium från Skogssportens Gynnare på 4 000 kronor. Stipendiet delas ut till unga ledare som gör goda insatser som ungdomsledare, banläggare, kartritare, tävlingsledare, speaker eller annan ansvarig funktion vid klubbens arrangemang och/eller verksamhet.

David har bland annat varit

  • Ledare och grundare av Huddinge Wild Camp. Ett dagläger under sommaren, riktat till allmänheten, för barn i åldrarna 8-13 år i Huddinge med orienterings-, friluftslivs- och skogsinriktning.
  • En av två tävlingsledare för Höstlunken 2014.
  • Varit med i Snättringes tävlingskommitté i 1 år.
  • Sitter med i Snättringes styrelse som ledamot.
  • Sedan två år tillbaka en av drivkrafterna bakom Stockholm Indoor Cup. Även varit tävlingsledare och banläggare vid detta arrangemang. Sedan ett år tillbaka också kassör i Stockholms Inomhusorienterare.
  • Organiserat flera av Snättringes orienteringsresor utomlands till bl a Wales och Spanien.
  • Hjälpt till vid träningar med bl a löpskola.
  • Är ansvarig för tävlingsadministrationen för 25mannas medeldistans 2016.

Stipendiet utdelas av Skogssportens Gynnare som är en ideell förening. Målet för Gynnarna är att stödja  den svenska orienteringsidrottens utveckling. De gör det genom att samla in pengar, främst från medlemsavgifter, men också gåvor och kondoleanser. Pengar som sedan delas ut i form av stipendier – ca 350 000 kronor årligen - till aktiva/tränare/ledare,, klubbar  som på ett eller annat sätt gör stora insatser för svensk orientering.

Deras förhoppning är att Gynnarnas stipendier och utmärkelser stimulerar och motiverar till fortsatt ideellt engagemang och utveckling av orienteringsidrotten. Ju fler medlemmar, desto mer kan de göra för att stötta och glädja ambitiösa och utmanande satsningar som ger fortsatt utveckling och framtidstro!

Var med och gynna Skogssportens Gynnare genom att bli medlem i Orienteringens största supporterklubb.  Mer info finns på www.skogssportensgynnare.se

Uppdaterad senast: 2015-12-17 17:16:37 av Patrik Äppelgran

Skapad: 2015-12-17 17:15:24 av Patrik Äppelgran