Nyfiken på: Sofia Persson

Intervjustafetten fortsätter och på tredje sträckan kommer här Sofia Persson, medlem sedan nästan 30 år tillbaka som här bjuder på flera historier ur SSK's historia...

Vilken är din bakgrund inom Snättringe?

Jag har varit medlem i Snättringe sedan 1993. Det var genom min syster Therese som jag började. Hon hade en klasskamrat som var medlem i Snättringe och som tyckte att hon skulle prova på samt att vi hade fått hem ett reklamblad i brevlådan där det stod att Snättringe bjöd in till en nybörjarkurs. Jag var ett år för ung för att börja på nybörjarkursen men fick följa med syrran och pappa denna dag ändå och då gruppen inte blev full så fick jag prova på när jag ändå var där och på den vägen är det.

 

Vilket är ditt bästa Snättringeminne?

Man har samlat på sig många minnen men något som jag kommer ihåg är alla roliga läger som vi hade i ungdomsåren. Att man från ca 9 års ålder åkte iväg med ledare som var 20+ till olika städer och var borta mellan 5-7 dagar utan föräldrar. Kommer speciellt ihåg en händelse under lägret i Göteborg -97 där vi åkt till ett köpcentrum för att handla. Efter att jag, Bea och Marlene har gått runt i affärer ett tag gick vi tillbaka till bilarna för att höra om vi kunde gå in och köpa godis. Det var det. När vi kom ut igen såg vi en bil åka i väg men trodde att den andra bilen var kvar och väntade, men det gjorde den inte! Efter diskussioner oss emellan, hur gör vi nu? gick vi till en affär som vi besökt tidigare och frågade om han kunde hitta telefonnumret till OK Alehofs klubbstuga. Det gjorde han.

Vi ringde men kom bara fram till telefonsvararen där Bea pratade in ett meddelande. Vi gick tillbaka till parkeringen och väntade men det kom ingen bil. Vi gick då tillbaka till affären och fick ringa igen och nu svarade Stefan Granath som blev väldigt förvånad men vi lyckades få honom förstå att vi var kvar vid köpcentrumet och de kom efter en stund och hämtade oss.

(För en mer utförlig beskrivning om lägret i helhet och denna händelse kan man läsa i skubbaren nr 2 från 1997 på sidan här: http://gamla.snattringesk.se/web/page.aspx?refid=44).

Ett annat minne som jag har är när jag sprang andra sträckan på mitt allra första 10mila som 15-åring. Jag bommade första kontrollen och efter att ha sprungit omkring en stund i närheten av kontrollen så stötte jag på en funktionär i skogen som visade mig vart kontrollen satt.

 

Vad har du för mål med din orientering?

Att ha roligt och att göra bra tekniska lopp utan alltför stora eller många bommar. Har inga direkt resultatmål men alltid kul att komma högt upp i resultatlistan.

 

Vilken är din favoritträning?

Kontrollplock! Gillar när det är mycket kontroller och riktningsändringar som gör att man måste hålla sig skärpt hela tiden och inte tappa fokus och riktning.

 

Berätta något de flesta kanske inte vet om dig?

Svårt, men något som jag är stolt över är att jag i mitt jobb som förskollärare i Huddinge kommun och för läsåret 2018 fick jag ta emot det hedrande priset årets pedagog i förskolan! Det är en utmärkelse som delas ut till pedagoger som sätter individen i centrum och som inspirerar och motiverar kollegor som barn.

 

Vem lämnar du över stafettpinnen till?

Nästa gång går stafettpinnen till Bertil Gelius

 

Fyra snabba

Medeldistans eller långdistans

Stafett eller individuellt

Punkthöjd eller sänka

Gömmaren eller Mörtsjön

Uppdaterad senast: 2022-05-04 22:02:23 av David Hector

Skapad: 2022-05-03 11:59:31 av Klubbinloggning SSK