Orienteringsskola och hoppeskutt

Välkommen till lekfull introduktion till orientering för yngre barn med Snättringe SK! Hoppeskutt vänder sig till 3-5 åringar och därefter tar orienteringsskolan vid som gör dig redo för träning i grön grupp. För barn 8 år och äldre hänvisas till nybörjarkursen.

Hoppeskutt

Hoppeskutt är vår verksamhet för de allra yngsta. Vi leker i skogen, tränar motorik, lär känna kompisarna och bekantar oss med karttecken. Vi håller till vid klubbstugan på Källbrink i samband med klubbträningarna under vår och höst - se kalendariet för tillfällen. Vi vill att en vuxen som barnet känner är med.

Under våren 2023 välkomnar vi barn födda 2018-2020 och vi är glada om du klarar av registreringen i förväg, kontakt hoppeskutt.olskolan@gmail.com. Hoppeskutt ingår i medlemsavgiften

Orienteringsskola

Vid c:a 6 års ålder finns förutsättningar att börja använda kartan som bild av verkligheten. I orienteringsskolan gör vi detta i lugn och ro, blandat med mycket lek. Det ska en lagom blandning av klurig orientering och rolig rörelseglädje och lek. Vi håller till vid klubbstugan på Källbrink i samband med klubbträningar under vår och höst - se kalendariet för tillfällen. 

Vi provar även att tävla i ungdomsserien i klassen inskolning, där man får ha en vuxen med sig och där deltagande sker utan tidtagning.

Vi vill att en vuxen som barnet känner är med. Om man även har barn i hoppeskutt räcker det om en vuxen är med där, bara vi tydligt vet att det är där vi hittar en vuxen om det behövs.

Barnen är med i orienteringsskolan 2-4 terminer, tills de är redo att flyttas till grön grupp. Uppflyttning sker individuellt när barnen bedöms behöva mer utmaningar.

Under våren 2023 välkomnar vi nya barn födda 2016-2017 och vi är glada om du klarar av registreringen i förväg, kontakt hoppeskutt.olskolan@gmail.com. Orienteringsskolan ingår i medlemsavgiften

Ledare

Ledare för Orienteringsskolan och Hoppeskutt är Per Wolgast, Micke Sehlin Letfors och Elin Abel. Vid frågor, kontakta hoppeskutt.olskolan@gmail.com.

Uppdaterad senast: 2023-03-13 21:06:08 av Elin Abel

Skapad: 2017-03-18 13:41:25 av Anders Abel