Orienteringsskola och hoppeskutt

Välkommen till lekfull introduktion till orientering för yngre barn med Snättringe SK! Hoppeskutt vänder sig till 3-5 åringar och därefter tar orienteringsskolan vid som gör dig redo för träning i grön grupp. För barn 8 år och äldre hänvisas till nybörjarkursen.

Hoppeskutt

Hoppeskutt är vår verksamhet för de allra yngsta. Vi leker i skogen, tränar motorik, lär känna kompisarna och bekantar oss med karttecken. Vi håller till vid klubbstugan på Källbrink i samband med klubbträningarna under vår och höst - se kalendariet för tillfällen.

Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. Vi vill att en vuxen som barnet känner är med.

Orienteringsskola

Vid c:a 6 års ålder finns förutsättningar att börja använda kartan som bild av verkligheten. I orienteringsskolan gör vi detta i lugn och ro, blandat med mycket lek. Det ska en lagom blandning av klurig orientering och rolig rörelseglädje och lek. Vi håller till vid klubbstugan på Källbrink i samband med klubbträningar under vår och höst - se kalendariet för tillfällen.

Vi provar även att tävla i ungdomsserien i klassen inskolning, där man får ha en vuxen med sig och där deltagande sker utan tidtagning.

Barnen är med i orienteringsskolan 2-4 terminer, tills de är redo att flyttas till grön grupp. Uppflyttning sker individuellt när barnen bedöms behöva mer utmaningar.

Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp. Vi vill att en vuxen som barnet känner är med. Om man även har barn i hoppeskutt räcker det om en vuxen är med där, bara vi tydligt vet att det är där vi hittar en vuxen om något skulle hända.

Ledare

Ledare för orienteringsskola och Hoppeskutt är Elin Svensson, Johanna Svennersjö, Alinda Blomkvist & Karin Abel. Vid frågor, kontakta

Elin Svensson, 0730-98 08 73, elin.svensson[at]gmail.com

Uppdaterad senast: 2020-01-22 00:30:33 av Elin Svensson

Skapad: 2017-03-18 13:41:25 av Anders Abel