Lär dig orientera

Välkommen till nybörjarkurs hos Snättringe SK! Du får lära dig grunderna i orientering, delta i närtävling, träffa nya vänner och mycket annat roligt. Efter kursen erbjuds du plats i klubbens ordinarie träning.

Intensivkurs för vuxna, 17 år och uppåt

Vuxenkurs 2022_1

Nästa kurstillfälle:  24 - 26 maj, 2024 

ANMÄLAN ÄR STÄNGD - kursen är fulltecknad.
Vill du ställa dig på reservlistan, maila kursansvarig.

Fredag: 17.30-21.00
Lördag: 9.00-16.00
Söndag: 9.00-15.00

Kostnad: Kursavgift 2500 kr (1000 kr för dig som redan är medlem, eller har anhörig som är det)
Friskvårdsbidrag kan nyttjas.

 insta


Kursupplägg:
Under kursen kommer vi att gå igenom grunderna i orientering, varvat med praktiska övningar med instruktörer i mindre grupper. Vi avslutar kursen med en "träningstävling" där vi går igenom alla moment före, under och efter ett lopp för att du efter kursens genomförande skall känna dig redo att kunna delta som motionär på en nationell tävling. Teknikmässigt kommer vi under dessa tre dagar att lyfta deltagarna upp till motsvarande gul/orange nivå vad gäller svårighetsgrad (info om svårighetsgrader och färgbeteckningar finns bl a här).

Vid frågor, kontakta kursansvarig Stina Boräng via utbildning@snattringesk.se.

Nybörjarkurs barn

För vem: För dig som är mellan 8-12 år som gillar att springa och vara ute i skogen.

Tid och plats: 4 tillfällen (torsdagar) med start kl 18.00 vid Snättringe SK:s klubbstuga, Källbrinks IP. Därefter fortsatt träning samma tid och plats i ordinarie träningsgrupper.

Kursen hålls två gånger per år, med start ca april respektive augusti.

Nästa omgång av Nybörjarkurs för barn startar 22 aug 2024.

Kläder: Löparskor och heltäckande klädsel för spring i skogen.

Kostnad: 500 kr. I denna kostnad ingår även medlemskap i Snättringe SK för deltagaren under resten av året, som bland annat omfattar klubbträningen på torsdagar kl 18.

Ansök om medlemskap enligt instruktioner nedan för att få plats på nästa kurs. Förutom anmälan nedan, skicka ett mail till hnorell@kth.se med info om att ni vill börja i nybörjarkursen.

Ansökan om medlemskap för barn: Blivande medlemmar ska maila sina uppgifter (personnummer, telefonnummer samt e-postadress) till medlem@snattringesk.se. Maila gärna även samma uppgifter för målsmän. Personnummer till målsmän är inte nödvändigt men underlättar klubbens administration. För yngre barn brukar ofta e-post och telefonnummer vara detsamma för barn och målsmän.

 

I kursen ingår också möjligheten att få delta på träningstävlingar, som genomförs på andra platser. Du som förälder är med ditt barn på nybörjarkursen. Barnen måste kunna springa 1-2 kilometer under passet.

Antal platser är begränsad. Barn med föräldrar som har baskunskap i orientering och som kan vara aktiva som hjälpledare har förtur. 

Efter kursen är alla som genomgått nybörjarkursen varmt välkomna att fortsätta i den grupp som passar bäst ålders-och kunskapsmässigt.

Vi ser gärna att föräldrar fortsätter som uppföljare för de barn som har fortsatt behov av det efter nybörjarkursen. Typiskt handlar det om 1-3 månaders tid innan barnet är självgående under ordinarie träningstillfällen.

Om du undrar något som gäller kursen för barn mellan 8-12 år, kontakta Henrik Norell via hnorell@kth.se. Frågor om själva anmälan skickas till info@snattringesk.se.

 

 

Ungdomar 13-16 år som vill börja orientera kontaktar Henrik Norell via hnorell@kth.se för mer information.

 

 

Barn 6-7 år (födda 2017 och 2018) är välkomna till orienteringsskolan, en introduktion till orientering blandat med lek och motorikträning i skogen.

Barn som är 3-5 år (födda 2019-2021) är välkomna till hoppeskutt, en grupp med mycket lek i skogsmiljö med viss introduktion karta och orientering. För mer information, se Orienteringsskola och hoppeskutt.

Om du undrar något som gäller hoppeskutt (5 år och yngre) eller orienteringsskolan (6-7 år), kontakta hoppeskutt.olskolan@gmail.com.  

 

 

 

Uppdaterad senast: 2024-07-08 05:33:52 av Henrik Norell

Skapad: 2014-03-23 11:23:05 av Patrik Äppelgran