Lär dig orientera

Välkommen till nybörjarkurs hos Snättringe SK! Du får lära dig grunderna i orientering, delta i närtävling, träffa nya vänner och mycket annat roligt. Efter kursen erbjuds du plats i klubbens ordinarie träning.

Intensivkurs för vuxna, 17 år och uppåt


Nästa kurstillfälle: 21-23 maj (FULLT)

Begränsat antal platser. Inga förkunskaper krävs.

Fredag: 17.30-21.00
Lördag: 9.00-16.00
Söndag: 9.00-15.00

Kostnad: Kursavgift 1100 kr (900 kr för klubbmedlemmar) + fakturaavgift

Anmälan: Senast 1 maj, begränsat antal platser

 insta

Inbjudan 21-23 maj 2021


Kursupplägg:
Under kursen kommer vi att gå igenom grunderna i orientering, varvat med praktiska övningar med instruktörer i mindre grupper. Vi avslutar kursen med en "träningstävling" där vi går igenom alla moment före, under och efter ett lopp för att du efter kursens genomförande skall känna dig redo att kunna delta på en nationell tävling. Teknikmässigt kommer vi under dessa tre dagar att lyfta deltagarna upp till motsvarande gul/orange nivå vad gäller svårighetsgrad (info om svårighetsgrader och färgbeteckningar finns bl a här).

Covid-19
Kursen förläggs utomhus till så stor del som möjligt. Merparten av teoripassen kommer däremot att vara inomhus. Möblering sker luftigt så att social distansering kan upprätthållas. Gemensam mathållning undviks genom egen medhavd lunch. Vid bra väder äter och fikar vi ute. Handsprit finns tillgängligt.

Önskar du få information när anmälan för nästa kurstillfälle öppnar, kontakta utbildning@snattringesk.se

Nybörjarkurs barn

För vem: För dig som är mellan 8-12 år (född 2013 och tidigare) som gillar att springa och vara ute i skogen.

Tid och plats: 6 tillfällen med start kl 18.00 vid Snättringe SK:s klubbstuga, Källbrinks IP. 

Kläder: Löparskor och heltäckande klädsel för spring i skogen.

Kostnad: 550 kr + fakturaavgift, inklusive en Snättringe T-shirt. 

 

OBS Anmälan till Hösten 2021 kurs är nu stängd.

Anmäl nedan för att få plats på nästa kurs som börjar mars-april  2022. 

 

Det är också väldigt uppskattat om ni, förutom anmälan nedan, skickar ett mail till hnorell@kth.se med info om att ni vill börja i nybörjarkursen.

Anmälan här

I kursen ingår också att få delta på träningstävlingar, som genomförs på andra platser. Du som förälder är med ditt barn på nybörjarkursen. Barnen måste kunna springa 1-2 kilometer under passet.


Antal platser är begränsad. Barn med föräldrar som har baskunskap i orientering och som kan vara aktiva som hjälpledare har förtur. 

Efter kursen är alla som genomgått nybörjarkurs välkomna att fortsätta i den grupp som passar bäst ålders-och kunskapsmässigt.

Vi ser gärna att föräldrar fortsätter som uppföljare för de barn som har fortsatt behov av det efter nybörjarkursen. Typiskt handlar det om 1-3 månaders tid innan barnet är självgående under ordinarie träningstillfällen.

 Om du undrar något som gäller kursen för barn mellan 8-12 år, kontakta Henrik Norell via hnorell@kth.se. Frågor om själva anmälan skickas till info@snattringesk.se.

 

Ungdomar 13-16 år som vill börja orientera kontaktar Henrik Norell via hnorell@kth.se för mer information.

 

Barn 6-7 år (födda 2015 och 2014) är välkomna till orienteringsskolan, en introduktion till orientering blandat med lek och motorikträning i skogen. Barn som är 5 år och yngre (födda 2016 och senare) är välkomna till hoppeskutt, en grupp med mycket lek i skogsmiljö med viss introduktion karta och orientering. För mer information, se Orienteringsskola och hoppeskutt.

Om du undrar något som gäller hoppeskutt (5 år och yngre) eller orienteringsskolan (6-7 år), kontakta Johan Bjurling 073-5418184 eller hoppeskutt.olskolan@gmail.com.  

 

 

 

Uppdaterad senast: 2021-08-16 11:12:59 av Henrik Norell

Skapad: 2014-03-23 11:23:05 av Patrik Äppelgran