Bra att veta

Anmälan till tävlingar Du kan själv anmäla dig till tävlingarna via Eventor som finns på Internet.

Tävlingsklass Är du osäker på vilken klass du ska springa kan du fråga din ungdomsledare.

Huvudklasser som man kan tävla i är H10, D10, H12, D12, H14, D14, H16 och D16. H står för herr- och D för damklass. I H10 får man tävla tom det år man fyller 10 år, i H12 tom det år man fyller 12 osv.
För de allra yngsta finns inskolning, som har banor med "glada och ledsna gubbar" -skyltar som hjälp i skogen, denna klass har ingen tidtagning.
Utöver dessa finns även U1, U2, U3 och U4. I U-klasserna får man springa oavsett ålder, man får springa par och man får ha skugga (uppföljare). U1 är den lättaste, liknar inskolning men utan "glada och ledsna gubbar" -skyltar, U4 är den svåraste och är i samma svårighetsgrad som HD14.

Natttävling Vill du springa någon nattorientering finns det pannlampa att låna av SSK, vi har 17 st. OBS! Tala om i god tid innan du ska tävla så vi hinner ladda den. Det tar ca 1 dygn att ladda en lampa.

Startavgift Du får startavgiften till tävlingar betald av klubben (ej sommartävlingar).

Ej start Tyvärr blir du återbetalningsskyldig för anmälningsavgiften och ev. brickhyra om du inte kommer till start. Detta gäller även vid sjukdom.

Glömt att anmäla mig Det går att efteranmäla sig till de flesta tävlingar. Du får då betala efteranmälningsavgiften själv, ca 30 kr för ungdomar. Du får räkning av kassören i efterskott.

Efteranmälan gör man själv via Eventor, men prata med någon ungdomsledare så får du hjälp. Efteranmälan ska i regel ske några dagar innan tävlingsdagen.

Öppen klass eller direktanmälan Du kan också springa en Öppen klass, dvs anmäla dig direkt till en bana när du kommer till tävlingsplatsen. Be arrangören fakturera Snättringe SK alternativt att du betalar startavgiften själv när du anmäler dig. Betalar du själv får du tillbaka pengarna om du lämnar kvittot till kassören.

Tävlingsinformation Enklast hittar du information via Eventor.

Starttider Enklast hittar du information via Eventor.

PM Finns på arrangerande klubbs hemsida, oftast även på Eventor, samt på TC (tävlingscentrum). Du är skyldig att ta del av PM (informationen om vad som gäller på tävlingen).

Uppdaterad senast: 2015-02-15 13:24:44 av Patrik Äppelgran

Skapad: 2014-11-29 19:23:33 av Martin Nilsson