Träningar

För aktuell information om våra träningar, se kalendern.

Höstens träningar 2020

Se översiktsplanen för höstens träningar här: Höstens träningar 2020

Träningsplaneringen riktar in för blå grupp och uppåt, dvs inte till ungdomsverksamheten även om alla är välkomna på alla aktiviteter. 

Träningsplaneringen är gjord så att det blir en relativt balanserad träningsplan veckovis. Tanken är att se planeringen som ett smörgåsbord som du kan ta del av och springa det som passar. Tanken är att de flesta inte ska springa alla träningar som kan springas högintensivt i hög intensitet, utan att man springer träningen i lugnt tempo om det passar bättre in i ens egen planering.

 

 

Denna sida riktar sig till träningen för alla medlemmar i klubben, men inte till träningar inriktade för specifikt ungdomar.

 

Nedan följer lite information om vinterns träningar (Vintern 2020/2021 kommer bygga på nedan schema)

Träningar utformade speciellt för ungdomar finns främst på torsdagar då vi har vår stora klubbträningar med olika svårighetsgrader och för olika åldrar. På tisdagens träning finns förutom intervall+styrkegympa för alla åldrar även lekgympa inomhus (ca 6-10 år) samt "lilla intervallen" - kul intervallträning ute för ca 10-14 år. På alla träningar är alla välkomna, även barn.

 

Grunden för vinterträningen ser likadan ut varje vecka:

Måndag: Inomhusintervaller i Storängshallen 20:30-22:00. Fokus här är längre intervaller (ofta t.ex. 1000 m- intervaller). Uppvärmning + löpskolning utomhus klockan 20:30, därefter intervaller 21-22 inomhus på löparbana. OBS: Börjar 25/11

Tisdag: Intervaller i Hökarängen (18:00-ca 19), följt av styrka inomhus 19-20).  Utspring 18:00 prick, så kom några minuter tidigare och lämna väskan. Vi kör på elljusspår eller annat mjukt underlag så länge det inte är halt, då övergår vi till sopsaltade gång- och cykelvägar så att det alltid är bra underlag. De som har kört intervaller på måndagen kan med fördel köra ett lugnare pass och följa upp det med styrkan som är bra för alla! Det finns även "lilla intervallen" för yngre (ca 10- 14 år) samt barngympa (ca 6-10 år), båda kl 18-19. Samling i Hökarängsskolans idrottshall.

Onsdag: Mila Stockholm by Night en gång per månad, Nattugglan en gång per månad, på olika ställen runt om Stockholm. Ni hittar alla tillfällen i Eventor och i kalendern. Gafflade banor med masstart och olika längder, se respektive träningstävling. Riktigt bra träning för stafetter, men som ni kommer ha stor nytta av även vid individuella tävlingar.

Torsdag: Klubbträning för alla! Här är hela klubben samlad och tränar tillsammans från klubbstugan. Ska du bara köra en träning i veckan, kom på torsdagen! Har det varit Mila Stockholm by Night eller Nattugglan kör vi ett lugnare pass, annars är det ett högintensivt pass som gäller. Bastu/dusch och fika/mellanmål efteråt!

Lördag: Långpass, varannan vecka från Källbrink och varannan vecka från Farstanäset. Här finns det alltid banor från 0,5 upp till 2,5 timmars löptid, alltid i skog. Långpass innebär lugn fart, ofta någon typ av orientering och god gemenskap, vi springer i grupper efter ungefär vilken fart man vill köra. Efteråt är det bastu/dusch och lunch tillsammans. Vill du laga lunch? Hör gärna av dig!

Söndag: Från januari och framåt arrangeras Vinterserien varje söndag på olika platser i södra Stockholm. Bra träning med genomtänka banor och tidtagning, fri start (oftast kl 10-12). Se www.luffarligan.se för program. Eller skriv i Snättringes träningspepp-grupp och få sällskap till ditt pass!

Övrigt: Det kan dyka upp extrasaker, gemensamma träningspass osv. Håll koll i kalendern. Och skriv gärna i Snättringes träningspepp om du kör ett pass någon dag och vill ha sällskap!

Vill du vara med i messengergruppen Snättringes träningspepp men är det inte, hör av dig till ex. Simon Hector (simon.hector@hotmail.com). Alla är välkomna att vara med i den!

 

 

Uppdaterad senast: 2020-08-28 16:42:11 av Simon Hector

Skapad: 2015-10-03 21:07:02 av Patrik Äppelgran