Femteplats för D20-laget i Stafett-SM

När SM i stafettorientering avgjordes idag blev det en tuff historia, som slutade med en femteplats för SSK:s damjuniorer. Tre mycket fina lopp visade sig räcka till Snättringes bästa stafettplacering på SM på många år. Stort grattis tjejer!

Ja det var ingen barnlek när stafett-SM avgjordes i Kilsbergen utanför Örebro. Arrangören hade lagt svåra och fysiskt tuffa banor i tung terräng. Lägg därtill en tät dimma och ni har vad som väntade löparna under dagens stafett. I H20 som startade stafettdagen blev det många tvära omkastningar på de första två sträckorna, där favorittippade Tullinge SK bommade bort 20 minuter bara på första sträckan...

SSK ställde upp med två lag i H20 och ett lag i D20. Och det var tjejerna som lyckades bäst. Frida Hector startade på sträcka 1 och gjorde ett kanonlopp och var med in i täten på en fjärdeplats! Kristina Tedhamre följde upp, och ett lopp utan misstag lönar sig i den här terrängen och efter två sträckor växlade hon ut Vilma Karlsson på en tiondeplats. Och en riktigt stark sistasträcka bjöd Vilma på, och med spurt från förvarningen så lyckades hon föra i mål laget på en femteplats. Mycket starkt och stort grattis!

I H20-klassen hade båda lagen lite problem inledningsvis och tappade tidigt i stafetten tätkontakten. Lagen slutade till slut 34:a och 42:a. I förstalaget sprang Jesper Lidmar, Johan Calleberg och Simon Hector, noterbart är att Simon hade sjätte bästa tid på sistasträckan. I andralaget sprang Ivar Lidström Lauri, Tobias Karlsson och Mattias Kallhauge.

Frågan är nu bara- när hade SSK senast ett lag topp 5 på SM-stafetten? 2014 var SSK 9:a i H20, men det är ju en sämre placering. Och har vi någonsin haft ett damlag topp-5 på SM? Ni veteraner som vet kanske vill kommentera i gästboken..?

Skapad: 2017-09-24 21:47:25 av David Hector