Daladubbeln 2019 – en blöt historia

Det var ett glatt gäng med barn, ungdomar och vuxna som åkte iväg till Dalarna för den årliga ungdomstävlingen Daladubbeln. De kom hem igen blöta men glada ändå. Här kommer en liten redogörelse från denna helg.

I år gick resan med tre minibussar och en bil istället för en stor buss eftersom klubben vi brukar åka med inte skulle dit i år. Några valde att åka upp på fredagen och fick på så sätt lite sovmorgon. På fredagskvällen anordnades Lugnet-sprinten och där deltog Ludig, Gustav och Noel med två vinster och en niondeplats.

Vi andra åkte iväg på lördagsmorgonen med uppstigning i arla morgonstund, ingen sovmorgon här inte.  Väl framme vid Backa herrgård utanför Falun reste vi det stora tältet i vad som såg ut att vara en kohage. Vi lyckades hitta en fin gräsplätt och när tältet kom upp var det precis inramat av färska komockor. Sen var stafetttävlingen igång! Tävlingen gick i ett ganska litet tävlingsområde med mycket stenar och lättlöpt skog. Kanske området var lite väl litet för de längre banorna tyckte några. Pallplats (3:a) på lördagen för Gustav och Noel och en 9:e plats för Isak och Hampus.

Efter tävlingen åkte vi till vandrarhemmet i Tyllsnäs, ett vackert beläget gammalt hus med en massa små rum och ett gemensamt kök/vardagsrum. Efter en efterlängtad middag öppnade ägaren Peter sin lilla kiosk och sålde ut sommarens godis till halva priset. Detta uppskattades särskilt mycket av barnen/ungdomarna, kön ringlade sig lång…

Enligt tradition ordnades det gemensamt samkväm på kvällen med en lek/tävling som går ut på att gissa vem av en liten grupp personer som gör en viss sak bäst, t.ex. vem kan sitta i jägarställning längst (Hugo), eller vem som kan berätta den roligaste historien (Stefan) eller vem som kan göra den snyggaste flätan (Hampus). Vi tackar Thea och Kerstin som ordnade tävlingen, det var väldigt trevligt!

Söndag morgon och regnet stod som spön i backen, det här skulle bli en regnig dag, det var något som var säkert. De som hade tidig start åkte iväg med en buss och sen åkte bussarna/bilen allt eftersom. Det var ganska skönt att inte alla behövde åka precis samtidigt.

Söndag betyder ultralång patrulltävling med utklädnad som tillval. Några Snättringeungdomar hade klätt ut sig, t.ex. till reflexstavar, leoparder, en get, fotbollsspelare, tomte och ren. Tyvärr stod det inte så många och hejade vid upploppet eftersom det regnade så mycket vilket var synd. Se fler bilder i bildgalleriet.

Terrängen på söndagen kan sammanfattas med ett ord; lerig. Många stigar var ett rent gyttjebad och det blev tunglöpt. ”Det kändes som om någon hade knytit ihop skosnörena på skorna, så tungt var det” säger Kerstin efter loppet. Att springa i en leoparddräkt var ju kul men den blir väldigt tung när den är blöt och full med lera upp till knäna. Top-tio-resultat från söndagens patrull: Ludivig med Attundakompis Ted kom 2:a. Sammantaget resultat efter de två tävlingarna; Gustav och Noel 5:a, Ludvig 7:a samt Isak och Hampus 9:a. Fina resultat i en tävling med hård konkurens. För övriga fin-fina resultat av kämpande Snättringeungdomar, se Eventor!

Även föräldrarna fick röra på sig lite eftersom det fanns öppna banor och även där fanns chansen att springa ultralånga banor.

På eftermiddagen rullade bussarna hem igen och jag kan tänka mig att tvättmaskinerna gick varma med leriga kläder efter hemkomst. Tack alla för en trevlig helg! 

Några Kommentarer:

Bäst:

”Jättekul” ”Kul att klä ut sig”

 ”Kul med leken på kvällen, att umgås både barn, ungdomar och vuxna tillsammans”,

”Trevlig stämning” ”Roligt att lära känna varandra bättre” ”Tid för att sitta och prata med de andra vuxna på kvällen”

”Alltid roligt på Daladubbeln” ”Roligt att så många Daladubbel-debutanter följde med”

”Kiosken som sålde billigt godis”

”Kul med en helg där det är fokus på barnen/ungdomarna”

Sämst:

”Regnet”

”lerig arena”

”Tråkigt med sen start, alla hade typ åkt när vi kom i mål”

Vid pennan:  Anneli, med hjälp av; Kerstin, August, Harry, Vanja, Ellinor, Gustav, Molly, Alva, Jim och Fredrik S

 

Uppdaterad senast: 2019-11-02 09:31:31 av Anneli Christie

Skapad: 2019-11-02 09:28:56 av Anneli Christie