Nu startar vårträningarna!

Dagarna blir allt ljusare och med det förändras träningsprogrammet lite. I tisdags genomfördes sista intervallträningen från Hagsätra, och nu tar teknikträningarna över på tisdagarna. Läs mer om vårens träningsupplägg här!

Mycket av träningsupplägget känns igen från tidigare år, men med några mindre förändringar. En nyhet för i år är att vi också kommer att köra en del träningar på helgerna när det inte är några tävlingar i Stockholm.

Syfte: Grundträningen är gjord under vintern, nu bygger vi upp formen för att kunna prestera. Vi tränar för att formtoppa och upprätthålla fysiken. Tänk igenom vilket som är ditt mål under vårsäsongen! Dessutom erbjuder kvällsljuset större möjlighet till teknikträning vilket vi kör mer av under våren.

Som klubb satsar vi på 10Mila, och därför kommer vi att bygga upp träningarna kring 10Mila. Som vanligt är det träningar tisdag och torsdag som gäller, ibland med något extra pass på helgen. 

Här är vårens träningsupplägg. Alla träningar finns upplagda som översiktsplan under fliken "Översikt träningar" och även bifogat till denna nyhet, där kan ni kolla planeringen för våren. Självklart ligger också alla träningar i kalendern när det närmar sig!

Tisdagar: Teknik är huvudfokus för tisdagsträningarna som startar 2 april (26 mars är det 10Milatest). Platserna varierar, vi samarbetar med flera olika klubbar kring tisdagsträningarna och därför utgår träningarna från olika platser i Söderort. Det erbjuds alltid högkvalitativa teknikövningar i flera olika längder, och en orange bana finns också alltid. Träningen är rekommenderad från orange grupp och uppåt. 

Nytt för i år är att träningarnas fokus kommer att ligga i "block". De första två veckorna är det kontrollplock, därefter stafett-träning och därefter fokuserar vi på långdistansbanor. På så sätt hoppas vi att man kan lära sig något från en träning och sedan ta med sig kunskapen nästa vecka. Självklart finns alla träningar på Livelox.

Samåk gärna! Har ni svårt att ta er till träningen själva, skriv gärna i Träningspepp-gruppen, det finns alltid någon som har en plats över! Första veckan (2 april är det träning i Tyresö, mycket bra kontrollplocksövning).

PM och samlingsplats för träningen läggs upp senast söndagen innan i kalendern.

Torsdagar: Hela klubbens träningsdag, precis som vanligt! Samling är alltid 18.00 vid Källbrink. Här tränar vi allihopa på den svårighet som passar oss- det finns även enklare banor för vuxna motionärer. 

Fokus för blå, juniorer och seniorer kommer att vara högintensiv träning. Eftersom tisdagarna är den huvudsakliga teknikträningsdagen, så kommer vi främst hålla till runt Källbrink. Det kan dock hända att något träningspass förläggs till annan plats, i så fall finns det alltid skjuts att få från Källbrink. 

Helg: I Stockholm finns det tävlingar att springa nästan varje helg. Om det inte gör det ordnar vi någon egen träning (främst i mitten av maj). Anmälan gör man själv på Eventor, är ni osäkra kring hur man gör, hör av er!

Andra träningar och tävlingar: Onsdagar i maj är det Stockholm City Cup och sprint-DM, riktigt bra tävlingar! Vill någon ordna egen träning, skriv gärna i Träningspepp-gruppen (hör av dig om du inte är med där) så kanske du får sällskap! :)

Välkomna! Nu taggar vi inför vårsäsongen!!!

 

Uppdaterad senast: 2019-03-27 11:17:10 av Simon Hector

Skapad: 2019-03-23 22:21:54 av David Hector