Två herrlag på 10mila- förstalaget 110:a

Efter dryga 10 timmars orienterande slutade hela herrkaveln med en spurtstrid, där Södertälje-Nykarns snabba Jonas Leandersson gick segrande ur striden. Och för första gången på flera år kunde SSK ställa upp med två herrlag i 10milakaveln! Förstalaget slutade 110a och andralaget 180:e.

När de snabba ungdomarna och damerna hade genomfört sina stafetter vart det till slut dags för den tuffa och långa 10milakaveln. Mörkret lade sig över Lugnets skidstadion och pannlamporna försvann bort längs de många skidspåren. Banläggarna hade försökt (och lyckades också) skapa varierade banor, bland annat bjöds det på en av de längsta sträckorna undertecknad har sett i stafettsammanhang, eller vad sägs om en 4,5 km lång kontrollsträcka under långa natten? Dessutom fanns det kluriga kontroller såväl som rena medeldistansbanor under stafetten. 

Glädjande för SSK:s del var att vi kunde ge fler möjligheten att springa- med två lag! Dessutom har vi fått förstärkning i form av två tjecker från Slavia Hradec Kralove (Jan och Daniel från vår vänklubb i Tjeckien, Slavia Hradec Kralove), två spanjorer (Ignacio och Jesus) och en schweizare (Flavio, som också deltog under Swedish Leauge förra helgen och i Göteborg). Detta är en del av anledningen att vi kunde ha två lag, välkomna till SSK!

Förstalaget låg till en början mycket bra med i stafetten, men på den tredje sträckan strulade tyvärr en lampa och både tid och placeringar rann iväg. Efter det låg vi stabilt kring 100-130:e plats för att till slut komma i mål på en 110:e plats. De flesta gjorde stabila lopp och totalt sett får vi vara nöjda även om det kanske fanns förhoppningar om mer. Men det visar tydligt hur viktigt det är att ligga med under nattsträckorna, kring plats 100 är det svårt att göra så mycket.

Andralaget hade en lite knackig inledning på förstasträckan, men kom starkare ju längre stafetten fortskred. En på förhand given omstart för minst en sträcka, där vissa trodde på upp till tre sträckors omstart byttes mot inga omstartande sträckor! Mycket imponerande! Två särskilda prestationer att lyfta fram är Jesper Lidmars sjundesträcka (endast två minuter efter ledande Södertälje-Nykvars sträcktid) och Johan Calleberg på niondesträckan, imponerande! Dessutom med ett lopp i benen från ungdomskaveln. Laget slutade sedan 180:e

Bra sprunget allihopa- nu tar vi sikte på Jukola!

I förstalaget sprang (i sträckordning): Micke Nilsson, Simon Hector, Anders Wisén, Flavio Poltera, Patrik Nilsson, Tobias Karlsson, Ivar Lidström Lauri, Hugo Flordal, Martin Nilsson, David Hector.

I andra laget sprang: Jesus Rodriguez Corrochano, Daniel Pek, Ignacio "Nacho" Sanches Munoz, Jörgen Hector, Per Wolgast, Fredrik Ormö, Jesper Lidmar, Jan Gebrt, Johan Calleberg, Peter Granath.

Uppdaterad senast: 2016-05-15 22:40:21 av David Hector

Skapad: 2016-05-15 21:31:07 av David Hector