Program - Block 12: Formtoppa

Vi är inne i det sista blocket inför 10MILA och nu är det dags att formtoppa! Vi förbereder oss på tävlingen genom att äta och sova bra, och träna lugnt men väcka kroppen med tävlingar och korta fartpass. Här är programmet.

Det sista blocket inför 10MILA är viktigt på många sätt, men träningen är redan gjord och nu är det dags att slipa på det sista för att komma i form till stafetten! I det här blocket fokuserar vi på att äta och sova ordentligt, så att depåerna är fyllda och kroppen utvilad.

Se till att förbereda dig mentalt för din sträcka när laguppställningarna kommer. Är du damlöpare kan du förbereda dig på att springa på eftermiddagen, och är du herrlöpare kan du förbereda dig på att springa på kvällen, natten eller morgonen. Kör du t.ex. en tidig sträcka i herrkavlen kan det vara en bra idé att träna på kvällen och gå och lägga sig sent och vakna sent. Kolla igenom din utrustning och se till att skorna är hela och lampan laddad och funkar (även i regn).

Vi försöker att mestadels köra lugn träning men också väcka kroppen genom tävlingar och korta fartpass i veckan innan. Vi har en samling på torsdagen innan tävlingen för att gå igenom det sista och tagga till i laget. Ta även med Snättringe-jacka för lagbild!

Program

Vecka 16 (16/4-22/4)

Tisdag 17/4: 10MILA-test, individuell, Pålamalm. Dag för damer och natt för herrar. Startlista och PM i Eventor. För de som inte siktar mot 10MILA är det teknikträning som vanligt 18:00.

Onsdag 18/4: OK Linné arrangerar MTB-O träning, läs mer i Eventor.

Torsdag 19/4: Klubbträning, Källbrink. Skogsintervaller, 13 st á 2-3 min. Gemensam start. Varje intervall innebär löpning till en kontroll. Efter vila ny intervall med gemensam start.

Fredag 20/4: Natt-SM (med Swedish League #5)

Fredag 20/4: Uppsala Möte, Natt

Lördag 21/4: IFK Lidingö, lång

Söndag 22/4: Swedish League #6, Final, Jaktstart + LOK:s jubileumstävling, lång

Söndag 22/4: Järfälla OK, medel

Vecka 17 (23/4-29/4)

Tisdag 24/4: Teknikträning Syd. Brantbrinks IP, Tullinge. Tempoväxlingsträning med extra fokus på att höja självförtroendet och tekniken i fart.

Onsdag 25/4: Vi finslipar tekniken inför 10MILA med en sista skymnings-/natträning i Svartviksskogen, som är högst relevant för 10MILA. Preliminärt en stafettliknande bana på ca 8 km med avkortningsmöjligheter. Samling 20:15 vid Myrängsskolans parkering. Anmäl gärna så tidigt som möjligt i Eventor så att vi kan beräkna utskiften av kartor!

Onsdag 25/4: Södertälje-Nykvarn arrangerar MTB-O träning, läs mer i Eventor.

Torsdag 26/4: Klubbträning Källbrink. Korta ol-intervaller. Joggning en kort bana där det finns tre bokontroller. Från boet kör man korta intervaller till en kontroll och joggar tillbaka till boet. Totalt är det 10 intervaller.

Efter träningen är det 10MILA-samling där Anders Hedman snackar om hur vi ska genomföra stafetten tillsammans. Därefter samlas vi i lagen och diskuterar det sista, och vi kollar även på gamla kartan. Kom gärna om du ska springa 10MILA, och ta med Snättringe-jackan för en lagbild!

Lördag 28/4-Söndag 29/4: 10MILA

#roadto10MILA comes to an end, next exit Nynäshamn...

Skapad: 2018-04-16 23:13:10 av Simon Hector