Fina framgångar på SM-helgen

I helgen var 10 Snättringelöpare på Sveriges framsida för att försvara de gröngula färgerna i årets SM-helg i medel- och långdistans. Läs om tävlingarna här...

Efter lång resa ned till Göteborg på torsdagen hann halva gänget med en kartpromenad och andra halvan kom ned på kvällen. Boendet tillsammans med Södertörn var beläget i stugor vid Kviberg. 

Helgen startade med kvaltävlingar på fredagen, snacket på stan var att det skulle bli riktigt tuffa och svåra banor i brötig och terräng. Det blev en chock-start med 60 branta höjdmeter i grönområde. Efter det följde kluriga sluttningskontroller och många enbuskar. Simon gjorde ett bra kval med en andraplats bara 8 sek efter Albin Ridefelt och vår rese-kompis Felix från Gotland gick och vann sitt kval. 

 

Medeldistans stod på schemat för lördagen. Även då bjöds det både på utmanande orientering och terräng med en hel del kontroller. A-finalerna gick en bit norrut och B-finaler gick i stadsnära skog med många stigar. Generellt var det en tung SSK-dag med några misstag för mycket för att kunna vara med och kriga i toppen. Tack vare SVT’s sändningar kunde vi följa seniorklasserna där Simon låg bra vid första TV-kontrollen men tappade mot mitten av banan. Med spaghetti och köttfärssås till middag laddade vi om och satte vi fokus på söndagens kraftprov.

 

Långdistansen var en krånglig historia med en logistik där alla släpptes av på olika platser längs en enkelriktad slinga. Coacherna Stefan och Jörgen hade (tillsammans med Södertörn) lagt upp ett avancerat körschema så att alla kom till rätt plats vid rätt tillfälle. Det bjöds på en rejäl klassisk långdistans i fin vildmarksterräng och långa vägvalssträckor vilket verkade passa oss perfekt. Jesper, Isak och Simon slog till med SM-löv genom 6:e, 7:e och 8:e plats i respektive klass, och flera fina prestationer av övriga löpare också. 

 

Nu taggar vi om för ännu en SM-helg med sprint i Örebro i början av oktober!

 

Resultat & länkar till Livelox: https://eventor.orientering.se/Events/Show/31685

SVT Play: https://www.svtplay.se/orientering-sm

 

Oskar

Uppdaterad senast: 2020-10-04 17:39:55 av Stefan Svensson Gelius

Skapad: 2020-09-21 22:27:33 av Klubbinloggning SSK