Tisdag 26/3 startar teknik-tisdagsträningarna för säsongen!

Våren är på väg och med den kommer givetvis teknikträningarna på tisdagar! Mycket bra teknikträning från orange nivå och uppåt. Läs mer om hur det fungerar i nyheten!

Varje tisdag under säsong (från slutet av mars till slutet av oktober) kör vi teknikträningar. Bra och roliga träningar där du får chansen att träna din orienteringteknik i olika typer av terräng. Eller bara ett läge att få springa orientering! Det är alltid utsatta kontroller och bra, genomtänkta övningar. Vi samlas på olika platser varje vecka så läs mer om hur det fungerar nedan.

För vem? Ja, för alla som vill förstås men framför allt rekommenderat för orange-violett grupp och uppåt. Alla som vill springa en orange bana eller svårare är välkomna. Även veteraner är givetvis välkomna!

Banor? Svarta banor i längderna 9 km ner till 4 km, samt en orange bana på 3-4 km. 

Träningarna har alltid ett genomtänkt moment och ett PM publiceras några dagar innan i kalendern. Det är alltså riktigt bra elit-träningar såväl som för dig som bara vill ut i skogen en stund. Orange bana har generellt samma genomtänkta moment som den svarta banan.

Det är alltid uthängda kontroller, vanligtvis små skärmar men ibland när det är kontrollplock kan det vara snitslar. (Första träningen är natt-OL och då är det reflexstavar). 

Vill du förbereda dig din långtidsplanering så ser du ungefärlig träningsplanering längst ner i denna nyhet. Det kan ske ändringar, så se det som en fingervisning för dig som vill ha en långsiktig träningsplanering.

Anmälan? Nej, ingen anmälan utan det är bara att dyka upp! 

Hur funkar det?

SAMLING ÄR ALLTID 18.00. Veckan innan läggs det upp var träningen är någonstans i kalendern, med länk till en vägkarta. Kolla där och läs PM! Sedan är det bara att komma till samlingsplatsen! Målet är att lägga upp träningsplats så fort vi vet och helst redan torsdag kväll men ibland vet vi inte så det kan bli senare.

På plats har ansvarig ledare kartor (oftast David Hector, men det kan vara någon annan, det står i så fall i kalendern). Du hämtar karta hos ledarna där det också finns en närvarolista. Skriv upp dig på närvarolistan och stryk dig från listan när du är tillbaka så vi vet att alla är hemma säkert. 

Ledarna hjälper såklart gärna till så att du kommer igång! Fråga gärna om tekniktips och hur man ska tänka också om ni vill!

Var? Kolla kalendern, det varierar. Vi samarbetar med flera klubbar men för det mesta är träningarna antingen i Huddinge, Botkyrka eller Tyresö. Oftast är det max 20 minuters bilresa från Huddinge C men ibland är det lite längre.

Samåkning? Ja! Det kommer precis som i höstas finnas möjlighet att varje vecka åka från Huddinge C ca 30 minuter innan träningen börjar. Kolla i kalendern och skriv till David! Ungdomar och juniorer kommer prioriteras om det är brist på platser, men det brukar lösa sig för alla.

Men samordna också gärna på egen hand! Det brukar alltid finnas fler som har platser över.

Träna på annan tid? Det kan finnas massor av skäl till att man inte kan vara med på tisdagar klockan 18.00. Men träningen sitter ute i skogen i en vecka, så du kan få en karta för egen träning. Skriv till David Hector vid intresse. 070 437 65 81 eller davhector (@) hotmail.com.

Frågor eller funderingar: Kontakta David Hector eller en annan valfri ledare så hjälper de er gärna! 

Träningarna sker i samarbete med OK Södertörn, Söders-Tyresö, OK Älvsjö Örby, Tullinge SK och Tumba-Mälarhöjden OK. Södertörn och Söders tränar samtidigt som oss så alltid ett bra läge att träffa andra klubbar också!

Välkomna!

TRÄNINGSPLAN PRELIMINÄR

Vecka

Övning/träningsmoment

Prel plats

13 Natt-OL Harbro/Tumba
14 Momentbana Tullinge Hantverksby
15 Momentbana Flaten/Skarpnäck
16 Momentbana/kurvbild Mörtsjön/Balingsnäs
17 Långdistansfokus Lida
18 Långdistansfokus Gömmaren
19 Ingen träning (ungdomsserie) -
20 Kurvbild Alby (Tyresö)
21 Teknikslingor Högdalen
22 Kurvbild Älvsjöskogen
23 Jukolaträning/stafetträning Söderby/Rönninge
24 Teknikslingor Svartvik/Högmora

 

Uppdaterad senast: 2024-03-20 08:17:44 av David Hector

Skapad: 2021-03-14 16:53:08 av David Hector