Info om 10MILA-tester

För att underlätta i uttagningen till vårens stora stafettmål 10MILA har herr- och dam-UK bestämt att ha tre testtävlingar som vi kommer att kolla extra på i laguttagningen. De tre tillfällena är Måsenstafetten 25/3, MIK-medeln 8/4 och ett egenorganiserat test 17/4, dag för damer och natt för herrar.

I uttagningskommittén (UK) vill vi göra så rättvisa uttagningar som möjligt, så att vi känner att vi har bästa möjliga lag på startlinjen och att alla känner sig taggade på sin uppgift under stafetten. För att göra det måste vi ha en dialog med löparna, och vi måste se till att vi kan göra en rättvis bedömning av löparnas kapacitet. Eftersom lagets löpare ofta springer olika klasser har vi bestämt att samla alla till tre testtävlingar som vi kommer kolla extra på i uttagningen. Andra resultat under våren och från tidigare säsonger kommer också att räknas med, liksom viss subjektiv bedömning av exempelvis stabilitet och formkurva, men testtävlingarna kommer väga extra tungt i bedömningen.

Siktar man på att springa 10MILA bör man vara med på dessa tävlingar och ge allt på dem! Kan du inte vara med, ta upp det med din UK. Har ni några frågor kring testen, ta upp det med oss!

 

Måsenstafetten (söndag 25/3)

Testtävling 1 är Måsenstafetten i Buskhyttan, Nyköping. Anmälan till lag görs via klubbaktiviteter på Eventor, här. UK tar ut lagen till stafetten. Även om alla sträckorna i dam- och herrklassen är lika långa går det naturligtvis inte att jämföra tiderna rakt av, utan att kolla på utgångsläge och sträcka. Här kan vi främst se hur löparna springer stafett. Måsenstafetten är en av de första tävlingarna för året så det måste vi naturligtvis också ta hänsyn till, att man kan vara lite ringrostig efter vintern.

 

MIK-medeln (söndag 8/4)

Den andra testtävlingen är MIK-medeln. De som satsar mot 10MILA anmäler sig i D21 eller H21. Tävlingen går från Sätraskolan och är lite relevant terrängmässigt med en del kupering och mycket hällmark, även kartmässigt relevant med en ny karta. Det är svårt att hitta bra datum för testerna under april så springer man ultralång-SM 7/4 är det prioriterat före testet, eftersom man inte bör tävla dagen efter ultra-SM.

 

Individuellt dag-/nattest (tisdag 17/4)

Den tredje testtävlingen är ett dag-/nattest som vi kommer organisera i södra Stockholm, istället för den veckans tisdagsträning. Mer info och plats kommer senare, troligen någon terräng med relevans till 10MILA. Individuell start. Damerna springer testet med start kring 18 för att få dagsljus, herrarna kör start kring 20 för att springa nattorientering. Längden på testet är tänkt att vara 5-7 km för damerna, 7-9 km för herrarna.

 

UK Damer: Jonny Nilsson, Anders Karlsson

UK Herrar: Simon Hector, Tobias Gelius, Anders Hedman, Flavio Poltéra

Uppdaterad senast: 2018-03-02 10:10:24 av Simon Hector

Skapad: 2018-03-01 14:45:36 av Simon Hector