Oktober- nattsäsongen drar igång!

Mörkret kommer allt tidigare på kvällarna och hösten är verkligen igång. Men vad händer med träningarna (orange, blå, junior och senior)? Jo, det är såklart dags för vår alldeles egna serie Natt Sprint Cup! Och tisdagarna byter också lite karaktär, läs mer i artikeln!

Vi kanske närmar oss slutet på höstsäsongen (nåja, inte riktigt än men ändå!) men det betyder ju inte att vi slutar orientera! Tvärtom, vi laddar bara med lite andra aktiviteter! Nu till helgen är det 25manna och på torsdag (4/10) formtoppar vi förstås med formtoppningsintervaller. Men sedan drar vi igång med Natt Sprint Cup.

Vad är Natt Sprint Cup? Jo, det är vår egna serie med fyra träningstävlingar! Det finns alltid en bana på orange nivå på ca 3 km och en fullsvår bana på 4-5 km. Kort, intensiv orientering i roliga områden. Ett kul sätt att starta natt-säsongen! Nedan är årets NSC-program:

11/10: Etapp 1, masstart. Banläggare David Hector utlovar på sedvanligt vis något lite mer ovanligt...

18/10: Etapp 2, masstart. Banläggare Jonny Nilsson

25/10: Etapp 3 kombineras med Natt-KM! Innebär individuell start, men resultatet räknas med i sammanräkningen till NSC!

1/11: HÖSTLOV- Natt Sprint Cup tar paus!

8/11: Kick-off inför vinterträningsperioden (junior & senior). Alltså ingen NSC denna vecka heller...

15/11: Etapp 4, jaktstart. Banläggare Thomas Calleberg

 

Tisdagsträningarna fortsätter med tre natt-teknikträningar i oktober. Två av dessa är med individuell start och den 23/10 är det gemensam start. Därefter är det höstlov och veckan därpå startar vi med intervallträning likt tidigare år, men det tar vi mer om när det närmar sig!

 

VÄLKOMNA ÖNSKAR TRÄNINGSKOMMITTÉN

Skapad: 2018-10-01 21:59:41 av David Hector