Program - Block 4: Styrka

God jul och gott nytt år till alla medlemmar önskar Project73-gänget! Nu är det dags för block 4 och det blir lite speciellt eftersom vi har få organiserade klubbträningar, så de flesta träningar blir på egen hand. Då passar det att bygga extra styrka!

Som orienterare är det viktigt att vara stark och stabil i hela kroppen, så att man orkar springa genom tung terräng. I verje steg måste vi parera för ojämnheter i underlaget och skjuta ifån med mycket kraft om det är mjuk botten. För att jobba upp den styrkan är det bra att springa mycket i terräng, men även att köra styrketräning.

Eftersom det för många är jullov har vi inte många organiserade träningar under blocket utan de flesta träningarna blir på egen hand. Passa på att köra de passen du tycker är extra roliga, eller varför inte skriva i gruppen "Project73 - Road to 10MILA" om du är hemma under blocket och vill träna med en kompis!

Övning

Ibland är det svårt att komma på styrkeövningar. Numera finns det dock många möjligheter att hitta bra övningar via internet. Vi har samlat några av de vi tycker är bäst och lagt upp dem här på hemsidan under Project73-sidan, du hittar dem här! 

Dessa övningar är enkla att göra hemma utan vikter. Har du en bra övning som du tycker ska vara med här? Ta en/flera bild/-er och skriv en rad om vad man ska tänka på, skicka till mickebra@gmail.com eller simon.hector@hotmail.com!

Program

Vecka 52 (25/12-2017-31/12-2017)

Inga organiserade klubbträningar. Vill du springa orientering så finns det några övningar utan utsatta kontroller, bl.a. en momentbana i Ågesta och en orienteringsbana/backrunda vid Högdalstoppen. Skriv till simon.hector@hotmail.com för karta. Det finns utsatta snitslar till Vinterserien som Snättringe ska ha 3/1 från Källbrink, den kartan finns på interna hemsidan, skriv annars till simon.hector@hotmail.com.

Vi rekommenderar extra styrketräning. Lätt att göra själv hemma och det bygger upp kroppen för framtida löpning!

Vecka 1 (1/1-2018-7/1-2018)

Nytt år! Vi hoppas att alla är taggade på mycket orientering 2018!

Onsdag 3/1: Vinterserien, klubbstugan, Källbrinks IP. Banor i olika längder och svårigheter från 2,4 till 8,0 km. Anmälan på plats. Inbjudan.

Torsdag 4/1: Klubbträning från klubbstugan, Källbrinks IP. Grantslingan i hög fart, med avbrott på för två orienteringsslingor längs med slingan. Uppvärmning och löpskolning innan.

Lördag 6/1: Långpass, Farstanäset. 1-2,5 orientering i obanad terräng. Ingen gemensam lunch.

Söndag 7/1: Vinterserien, Hökarängens skola. Banor i full svårighet i olika längder samt en gul bana, från 2,9 till 7,1 km. Anmälan på plats. Inbjudan.

Nästa block

När man springer i terräng får man oftast mjölksyra i backar eller i tunglöpta avsnitt, som man sedan vill jobba bort när det blir lättlöpt, för att ha möjlighet att fortsätta gå på hårt i löpningen. Nästa block är Power (mjölksyreträning) och då ska vi träna på att hantera mjölksyran som vi får när vi springer.

I nästa block är det Mila Stockholm by Night #3 vid Ängsjö Friluftsgård, Järfälla. Anmäl dig redan nu här så att du inte missar det!

Uppdaterad senast: 2017-12-26 17:04:05 av Simon Hector

Skapad: 2017-12-26 16:59:01 av Simon Hector