Final Ullmax Snättringe Nattcup 21/2

Snättringe startar en ny serie med högkvalitativa natträningar, med fyra tillfällen på onsdagar under vintern. Nattcupen är en utveckling av Natt Sprint Cup med natt och medeldistansbanor, men med det nya greppet att man får önska sin egen starttid. Dessutom med fina priser från Ullmax!

 

Ullmax Snättringe Nattcup kommer att arrangeras under fyra tillfällen under vintern, på dessa datum: 

Etapp 1: onsdag 29/11-2023
Etapp 2: onsdag 20/12-2023
Etapp 3: onsdag 31/1-2024
Finalen (med jaktstart): onsdag 21/2-2024

Det kommer att erbjudas en längre svart bana på ca 6 km, en kortare svart bana på ca 3,5 km samt en röd bana på ca 3 km (röd bana innebär samma svårighet som orange, men i lite tuffare terräng)

Nattcupen kommer att vara på nära håll i Huddinge, med etapper i Mörtsjön Östra, Visättra, Mörtsjön Västra och Gladö Kvarn Östra. 

 

Nattcupen ska erbjuda så bra träning som möjligt inför 10mila! Vi kan erbjuda väldigt 10mila-relevant terräng, och med tanke på att många av 10milas sträckor kommer vara av medeldistanskaraktär är det perfekt läge att erbjuda medeldistansbanor med gaffling och stafettkänsla.

För att skapa så bra stafetträning som möjligt kan deltagarna önska sin egen starttid - att gå ut före klungan, att gå ut i klungan eller att gå ut efter klungan. Arrangören skapar sen en bra startlista så att alla ska få så bra träning som möjligt. Finalen avgörs sedan som en jaktstart.

 

Ullmax bidrar med fina priser! Vid varje etapp kommer vi lotta ut tre presentkort på 800 kr vardera, till tre löpare. Dessutom kommer de tre bästa i varje klass få presenkort efter finalen, och alla deltagare vid finalen en buff till kommande 10mila.

 

Vi hoppas att så många som möjligt vill ta chansen att vara med! Se till att bjuda in dina kompisar från andra klubbar så att det blir så bra träning och så roligt som möjligt!

 

Snättringe har under många år arrangerat nattcupen Natt Sprint Cup, med fokus på kortare orienteringsbanor. Konceptet Natt Sprint Cup startades när sprint inte nödvändigtvis innebar orientering i stadsmiljö och namnet blir därför ganska missvisande för dagens orienterare. Därav namnbytet.

Dessutom väljer vi att flytta nattcupen till onsdagar för att möjliggöra för fler klubbar att vara med och för att bidra till att skapa ett bra träningsupplägg i Stockholmsregionen med högkvalitativa nattorienteringsträningar nästan varje onsdag under vintern, där man tillsammans med Stockholm by Night och Nattugglan kommer få väldigt bra natträning på onsdagarna!

 

Alla tävlingar kommer att finnas i Eventor. Till Eventorsidan för den sista etappen.

 

 

Uppdaterad senast: 2024-02-12 22:24:24 av David Hector

Skapad: 2023-11-11 18:53:43 av Simon Hector