Ny löpare: Välkommen Joel Börjesson Eriksson!

Joel Börjesson Eriksson har valt att springa för Snättringe SK från och med nu. Joel har hängt med på några tävlingsresor och träningar så vissa känner honom redan, men här kommer en intervju för att lära känna Joel bättre.

Mycket glädjande är det att Joel kommer att börja springa för Snättringe! Joel kommer att tillföra mycket energi och nya idéer till det växande gänget av yngre elitlöpare och tillföra mycket till satsningen Topp232023. Varmt välkommen Joel!

Joels första tävling i Snättringetröjan blir förhoppningsvis SM knockoutsprint i slutet av april.

 

Här nedan är en intervju med Joel:

 

Född: 1996

Bor: Bastfallet, Sandvikens kommun

Tidigare klubb: Storviks IF

Arbetar: Eget företag, #TBE Mapping. Kartritare på heltid

Meriter: DM Guld i medeldistans samt totalsegrare i DM-serien över alla distanser i Gästrikland 2020

 

Snättringe verkar bli en av de klubbar i landet med allra flest kartritare. I klubben finns ju idag flera aktiva kartritare, bl.a. två med Swedish League-kartor på cv:et, en med 25-mannakarta på cv:et, en som håller på att rita karta till Världscupen, en som ritat flest inomhuskartor i Sverige och en som ritat klubbens största och nyaste ideellt. Nu kommer du in i Snättringes kartritartrupp som (troligen?) Sveriges yngsta heltidskartritare. Tror du att vi har en chans i kartritar-10mila?

Nä, men hur är det att jobba som kartritare och vad tror du gjort att flera yngre (bl.a. några av ovan nämnda klubbkompisar) börjat intressera sig för kartritning? 

Jag tycker det är väldigt roligt med kartor och just nu passar det väldigt bra, jag gillar att vara ute mycket och komma till nya platser.

Jag tror det är för att det har blivit lite enklare och man använder mycket mer teknisk utrustning nu för tiden som yngre lättare kan lära sig använda.

 

Du började orientera först när du var kring 20 år och har gjort stora framsteg varje år sedan dess. Vilka tror du är svårigheterna med att nå elitnivå när man börjar lite senare?

Det svåraste är att ta ikapp all träning som alla andra har gjort i 15 år och inte jämföra sig för mycket med dem. Att ha tålamod med att saker tar sin tid att träna upp.

 

Innan du började orientera var du en av Sveriges bästa juniorer inom motocross. Tror du att du har nytta av den träningen som orienterare?

Ja, jag hade ganska bra grundkondition sen innan.
Självförtroende och tävlingsinstinkt är viktigt inom motocross som jag tagit med mig och att bara ha varit på en hög nivå i en anna sport tidigare tror jag hjälper mycket.

 

Vilken är din favoritträning?

Träningstävling, att springa en OL-bana i hög fart ca 5-7km

 

Vad har du för mål med din orientering? 

Mitt största mål som orienterare är att vinna Veteran VM-guld men innan dess vill jag bara utvecklas så mycket jag kan och tävla mycket, både individuellt och stafetter!

 

Styrkor: 

Tävlingsinriktad & relativt löpstark

 

Svagheter: 

Erfarenhet & anpassa farten

 

Bästa orienteringsminne: 

Vann min semifinal på knockout-sprinten på MOC i Italien 2019 med ett eget vägval på slutet.

 

Varför väljer du att springa för Snättringe? 

Snättringe känns som en klubb jag kan utvecklas i och träna och ha som rimligt mål att få en plats i stafettlagen.

Har känt mig väldigt välkommen och har trivts bra med klubben dom gånger jag har varit med.

 

 

Fetmarkera ditt val:

Sprint, Medel, Lång eller Ultralång?

Dag eller Natt?

Stafett eller Individuellt

Flackt eller Kuperat 

Sörmlandsleden eller Årsundaheden?

Spansk vinter eller orientering i snölabyrinter? (Joel har flytt landet för mer paella-kompatibla breddgrader under de senaste vintrarna, reds. anm.)

 

Skapad: 2021-04-14 11:32:53 av Simon Hector