Praktisk föreläsning söndag 10 februari: Hel och stark

Efter Helena Bergman är det strax dags för del 2 i vintern föreläsningsserie. Vi lyssnar på Ebba Lago-Lengqvist, som också ger en hel del praktiska tips. Vi håller till i gymnastiksalen på Kästa skola, söndag 10/2 10-12. Hel och stark - effektivare löpsteg. Föreläsningen vänder sig till alla i klubben. Läs mer....

Hel och Stark -Effektivare Löpsteg!


Löpsteget är centralt i många idrotter och förhoppningsvis har alla någon gång fått känna av ett flow i sin löpning. Men de flesta av oss har säkert också känt smärta eller varit mycket skadedrabbade. När vi hittar ett effektivt och naturligt sätt att löpa på jobbar nerver, muskler och leder i rätt balans för det som de är designade för. Vi människor är designade för rörelse!


Hel och stark -effektivare löpsteg:
*Vi pratar om vad vi gör i vardagen.
*Vi pratar om naturlig hållning och naturligt rörelsemönster.
*Vi tränar gemensamt in övningar som ger förutsättningar för ett naturligt och effektivt löpsteg.
* Vi genomför också en enkel löpskolning som du direkt kan gå hem och fortsätta öva på.

Jag som lär ut detta heter Ebba Lago-Lengqvist. Till yrket är jag Leg. Fysioterapeut. Jag tröttnar aldrig på att lära ut mina kunskaper till andra. På fritiden tränar jag själv löpning på motionsnivå och jag är friidrottstränare för ungdomar. Genom livet har jag testat på många olika sporter och de flesta innebär ju just löpning i någon form.


Hela yrkeslivet har jag jobbat med en helhetssyn på människan där naturlig hållning och ett naturligt rörelsemönster varit grunden för att få individen hel och stark. De senaste åren har detta intresse tagit riktigt god fart framåt då jag gått flera utbildningar och fördjupat mig i det jag redan var ganska bra på. Jag jobbar bland annat med JEMS där forskningen främst kommer från idrotten och Optimum-metoden där jag är dipl. Posturalterapeut. 

Söndag 10 februari kl 10-12

Uppdaterad senast: 2019-02-05 10:18:31 av Simon Hector

Skapad: 2019-02-04 16:02:49 av Jörgen Hector