Sommarserien på Rånö 10-11 augusti

Till avslutningen av årets sommarserie bjöd KIF in till en unik orientering i fantastisk skärgårdsnatur. Man kunde springa antingen på fredagen eller lördagen. En del stannade kvar och deltog båda dagarna. Enkelt att komma dit, 50 min med båt från Nynäshamn.

Kartan var ritad av Kenneth Kaisajuntti vilket borgade för hög kvalité. Om rådet var tillräckligt stort för att få ut en 8-km bana. Det var riktigt kul och en annorlunda orienteringsupplevelse. Enligt inbjudan var det vildmark, skärgård, berghällar, klurigt, tufft och sagolika vyer över öar och öppet hav. Stämde till fullo. Det var nog många som stannade upp och beundrade utsikten. Många skrevor och branter gjorde det inte så snabblöpt. Påminde lite om årets 10-milaterräng dock inte så höga berg.

Jag nöjde mig med bana C (se kartan) 3,8 km. Joggade runt på 56 minuter med några minuters miss på K3. Simon var där tillsammans med Anna och sprang båda dagarna. Hans km-tider låg runt 6,5 min/km, bra i den ganska svårlöpta terrängen. Tyvärr var det inte så många som hittat dit från klubben. Förutom Simon och undertecknad var det endast Leif H och Göran J. Så om det blir en repris nästa år ta chansen och åk dit. Det kan rekommenderas. Resultaten finns på luffarligans hemsida http://luffarligan.se/2018/Resultat/18-08-10,Rano.htm 

Skapad: 2018-08-11 22:08:35 av Rune Rådeström