Block 5: Orientering

Vi har fått ett stort lager med snö men vi får ändå påstå att säsongen närmar sig, i slutet av nästa block har vi tävlingspremiär i Stockholm. Därför är det bra att nöta orientering, vilket vi ska göra i det här blocket!

På tisdagsintervallerna har vi nu börjat med intervaller som fokuserar lite mer på fart, som en uppbyggnad mot säsongen. På torsdagar kommer vi ha orienteringsfokus samtidigt som vi bygger på fart och teknik i fart. På långpassen har vi orientering under lång tid, ta då chansen att orientera mycket under passen!

I blocket finns det som alltid träningar utöver tisdag, torsdag och lördag, där fokus mestadels ligger på orientering.

Vecka 6 finns bl.a. Badsprinten från Huddingehallen på fredag kväll och föreläsning på söndag med Ebba Lago-Lengqvist: Hel och stark - effektivare löpsteg.

Vecka 7 är det Mila Stockholm by Night på onsdagen, där Snättringe varit största klubb denna vinter, det vill vi fortsätta med! Ordinarie anmälan onsdag 6/2 här.

På söndagar under vintern finns dessutom möjlighet att springa Vinterserien från olika platser i södra Stockholm. Försutom detta finns det såklart möjlighet att orientera på eget håll när det passar en, bl.a. på banor på de fasta nattkontrollerna i Gömmarskogen, de ligger i klubbstugan! Hör av er på simon.hector@hotmail.com om ni vill ha en bana digitalt.

För att din orienteringsträning ska ge så mycket som möjligt, se till att ha fullt fokus när du orienterar. Detta poängterade Helena Bergman på sin föreläsning som en framgångsfaktor, för att man ska få in ett korrekt beteende där man är koncentrerad och fokuserad.

 

Nästa block: Fart. Vecka 9-11, 25/2-17/3.


Årets vinterträningsschema är uppdelat i åtta block inför 10MILA i slutet av april:

 

Uppdaterad senast: 2019-02-05 14:22:20 av Simon Hector

Skapad: 2019-02-05 14:19:57 av Simon Hector