Program - Block 9: Finslipa tekniken

Det är nu bara veckor kvar till orienteringssäsongen drar igång och det är dags att börja finslipa tekniken till tävlingarna. Under vintern har vi jobbat med många olika tekniska delar och nu ska vi försöka sätta ihop det till ett. Här är programmet, fyllt med massa träningar.

Vi har fyra block kvar till det stora målet 10MILA och nu ska vi försöka få ihop det sista tekniskt inför vårens tävlingar, så att vi kan jobba upp tävlingsformen fram till de tävlingar vi vill satsa på, och som lag 10MILA! Vi ska försöka sätta ihop de olika bitarna vi fokuserat på tekniskt under vintern till ett orienteringslopp. För att göra detta har vi många orienteringsträningar i schemat, och många i hög fart så att vi kan träna på det vi ska tävla på. För att få ut så mycket som möjligt av träningarna: håll full fokus på varje pass! 

I programmet finns många träningar som är tänkta att springa i hög fart. För att belastningen inte ska bli för hög är det viktigt att man väljer det som passar en själv bäst. För att få ut så mycket som möjligt av varje träningspass bör man köra högintensiva pass ungefär varannan dag, tre gånger i veckan är alltså bra att hålla sig till. Skaderisken ökar även om man sliter på kroppen mycket så att köra för många högintensiva pass för ofta är inte att rekommendera.

Vi hade även planerat för en träningsdag i Nynäshamn inför 10MILA på söndag 11/3 men pga snöläget ansåg vi att det inte var värt att åka dit, då det är svårare att få ut det man vill tekniskt. 

 

Program

Vecka 10 (5/3-11/3)

Tisdag 6/3: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. 4x6x1min-30s, efter 12 st en extravila på 1,5min(24 st), (Högdalen-Älvsjö). Styrka i gympasal efter. Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Onsdag 7/3: Mila Stockholm by Night #5, final med jaktstart, Källbrink. Rekommenderad tävlingsträning för de som inte är arrangörer. Ger mycket bra sparring och ett högintensivt orienteringspass. Bra stafetträning! Efteranmälan senast 4/3 via Eventor. I Eventor.

Torsdag 8/3: Klubbträning, Källbrink. Kontrollplock/inplock kontroller från Källbrink. Ansvarig Anders Karlsson.

Lördag 10/3: Långpass, Källbrinks IP. Långpass 1,5-2,5 timmar i obanad terräng, med OK Södertörn. Det finns även en grupp som kör ca 1 timme. Frida Hector banläggare. Vill ha mat-länk.

Lördag 10/3: Söders arrangerar MTB-O träning, läs mer i Eventor.

Söndag 11/3: Vinterserien, Farstanäset. Start mellan 10-12, anmälan på plats. Banor i Fagersjöskogen i olika längder och svårigheter mellan 2,1 och 7,2 km. Inbjudan.

Söndag 11/3: NärskidO, Össeby IP. Info och anmälan i Eventor.

Vecka 11 (12/3-18/3)

Måndag 12/3: Team Nordic Trail Tour 2018, deltävling 1 night, Visättra. Reflexbana på 7 km med start 19. Micke Nilsson är arrangör och uppmanar oss orienterare att komma för att visa traillöparna vilka som vet hur man springer reflexbana! Anmälan senast 30 min före start här, och mer info i länken.

Tisdag 13/3: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. Långa backintervaller vid Gubbängen, start var 8:e minut. Tabata med Marielle. Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Onsdag 14/3: Nattugglan från grustaget i Ektorp. Masstartsträning i kuperad terräng. Banor i olika längder. För de som ska springa intervaller i Bandhagen på tisdagen och klubbträningen på torsdagen i hög fart rekommenderas det att springa i lugnt tempo. Anmälan senast måndag 12/3. Inbjudan och anmälan finns i Eventor.

Torsdag 15/3: Klubbträning, Källbrink. OL-intervaller med fokus på tempoväxling. Jonny Nilsson ansvarig.

Fredag 16/3: 10MILA-test Lillomarka och Ärla IF, masstart dag/natt, Granby. Klubbarna bjuder in andra löpare till deras test. Fredag kör de masstart, dag för damer och natt för herrarna. Ta chansen att köra en tävlingsträning med många duktiga löpare. Sista anmälan måndag 12/3, samt mer info i Eventor.

Fredag 16/3: Sumpnatta, Lilla Ursvik. Tävlingspremiär i Stockholm, men bara klasser för ungdom och veteran.

Lördag 17/3: Långpass, Farstanäset. Långpass 1,5-2,5 timmar i obanad terräng, med OK Södertörn. Det finns även en grupp som kör ca 1 timme.  Vill ha mat-länk.

Lördag 17/3: Tullinge arrangerar MTB-O träning, läs mer i Eventor.

Söndag 18/3: 10MILA-test Lillomarka och Ärla IF, lång, Granby. Söndag kör de individuell långdistans. Ta chansen att köra en tävlingsträning med många duktiga löpare. Sista anmälan måndag 12/3, och mer info i Eventor.

Söndag 18/3: Vinterserien, Järla. Start mellan 10-12, anmälan på plats. Ingen info ännu men det brukar komma ut här.

Nästa block

 

Nästa block är Fart. Vi jobbar upp den sista speeden inför säsongen med fartfyllda träningar. Vi kommer att springa löptestet på Grantslingan för att se om vi har förbättrat oss något från 23/11-2017 då vi sprang det sist. Tävlingarna börjar och det är dags att toppa formen till de tävlingar man satsar på. I slutet av blocket åker många på utlandsläger till Frankrike!

Uppdaterad senast: 2018-03-13 21:21:37 av Gunilla Kallhauge

Skapad: 2018-03-04 23:03:09 av Simon Hector