Fler sparringträningar inom Elitmiljö Stockholm

I vinter kommer fler träningar att arrangeras inom Elitmiljö Stockholm-Södertälje, främst genom sparringträningar där alla är välkomna. Först ut är en masstartsträning på lördag (9/11) och därefter en öppen landslagsträning 17/11.

Elitmiljö Stockholm-Södertälje finns till för att utveckla Stockholmsregionens orienterare och i vinter kommer samarbetet mellan klubbarna att fördjupas. Främst kommer det här att ske genom sparringträningar, ofta träningar med masstart. Grunden är att träningarna ska planeras för att utveckla elitsatsande löpare, men är i de allra flesta fall öppna för alla.

En av grunderna i Elitmiljö Stockholm-Södertäljes vinterutbud är Mila Stockholm by Night, som sparkar på onsdag 13/11. Där vill vi som förra vintern se många Snättringelöpare! Kan vi vara största klubb ännu en gång? Anmälan onsdag 6/11 via Eventor.

Redan nu på lördag 9/11 är det sparringträning i Järfälla, då Södertälje-Nykvarn och Järfälla i samarbete med Elitmiljö Stockholm-Södertälje bjuder in till stafetträning med masstart. Anmälan till det är onsdag 6/11.

 

Några aktuella träningar framöver (finns även i kalendern här på hemsidan):

Lördag 9/11: Öppen 10mila-träning, Järfälla - Banorna är Dag 7,5 km (start 13:30) eller Natt 12,5 km (start 16:00). Riktigt bra stafetträning utlovas, startfälten är dessutom mycket starka!

Söndag 17/11: Öppen landslagsträning, stafetträning, Brosjön (Tumba) - Landslaget har landslagssamling i Södertälje och bjuder in till stafetträning i Brosjön i Tumba. De bjuder in andra elitlöpare, men vår rekommendation är att våga se begreppet elitlöpare ganska brett!

Söndag 8/12: Stafetträning, OK Ravinen - OK Ravinen bjuder in löpare från andra klubbar till sin stafetträning! Det finns även möjlighet att hänga på deras övriga träningar under deras träningssamling, bl.a. en natträning på fredag kväll 6/12.

Utanför Elitmiljö Stockholm-Södertälje:

Fredag 6/12-Söndag 8/12: Uppsala Träningshelg - Träningshelg öppen för alla, delta på ett pass eller flera. Välarrangerat och alltid mycket folk och riktigt bra sparring! Dessutom relevant terräng för O-ringen 2020.

 

Under jullovet kommer det via Elitmiljö Stockholm-Södertälje finnas ett antal banor som är möjliga att springa när det passar.

Efter årsskiftet kommer 15-16-träffarna för distriktets 15-16 åringar att dra igång, men nytt för i år är att man kommer samköra dem med Elitmiljö Stockholm-Södertälje-träffar för att få ännu bättre sparring och sammanhållning för alla.

 

Elitmiljö Stockholm-Södertälje har dessutom en fin hemsida med bland annat kalender för aktiviteter inkluderade inom projektet.

 

Elitmiljö Stockholm-Södertälje blir vad vi klubbar och löpare tillsammans gör det till! Snättringe bidrar bland annat genom att bjuda in brett till Natt Sprint Cup för att få bättre kvalitet för alla. Dessutom kommer vi i vinter att arrangera Mila Stockholm by Night, en jullovsträning och vara medarrangör vid en 15-16-träff/Elitmiljö Stockholm-Södertälje-träff.

Uppdaterad senast: 2019-11-05 14:18:23 av Stefan Svensson Gelius

Skapad: 2019-11-05 00:42:47 av Simon Hector