Program - Block 7: Nattorientering

Nu har vi genomfört hälften av blocken i Project73, 6 block har genomförts och 6 återstår till 10MILA. Dags för block 7 som är nattorientering, och det är många tuffa och bra träningar som väntar. Här är programmet!

Detta block är nattorientering. Natt är en stor del av 10MILA för herrarna och därför viktigt att träna på, för damerna och ungdomarna är det riktigt bra teknikträning! Under årets mörka delar har vi många chanser att träna natt, detta block fokuserar vi extra på nattorientering. Vi kommer ha många intressanta natträningar, bland annat en onsdag 14/2 då det är 73 dagar till 10MILA och en diskussionstund efter träningen 15/2 om banläggning på gamla 10MILA-kartan i Nynäshamn med Per Kallhauge.

Övning

Det stora målet för oss som lag i vår kommer att vara 10MILA. Så nu tänker vi att alla som är intresserade (även den som inte planerar springa 10MILA) lägger en bana, eller bara en sträcka, på den gamla kartan. 22/2 (OBS! flyttat datum pga info-träff om arrangörsgrupper 15/2) kommer vi ha ett snack om gamla kartan och banläggning på den och då är det roligt om du har lagt en sträcka eller en bana. Vill du kan du skicka in den till simon.hector@hotmail.com så hjälps vi åt att skriva ut den i klubbstugan.

Gamla kartan

Purple Pen - gratis banläggningsverktyg

Program

Vecka 6 (5/2-11/2)

Tisdag 6/2: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. 10x2:1 min. Stationsgympa med Anna. Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Onsdag 7/2: Mila Stockholm by Night #4, Gustavsberg. Rekommenderad tävlingsträning. Ger mycket bra sparring och ett högintensivt orienteringspass. Bra stafetträning! Efteranmälan senast 4/2 via länk ovan. I Eventor.

Torsdag 8/2: Klubbträning, Källbrink. Lugn nattorientering.

Lördag 10/2: Långpass, Källbrinks IP. Långpass 1,5-2,5 timmar i obanad terräng, med OK Södertörn. Det finns även en grupp som kör ca 1 timme. Tobias Karlsson är (bonga-)banläggare. Vill ha mat-länk. 

Lördag 10/2: SkidO, DM Sprint, Kjula. Verkar finnas en del snö i tävlingsområdet så tävlingen är planerad att genomföras. I Eventor.

Söndag 11/2: Vinterserien, Alby friluftsgård, Tyresö. Start mellan 10-12. Banor i olika längder och svårigheter mellan 2,3 och 7,8 km. Inbjudan.

Söndag 11/2: SkidO, DM Lång, Kjula. Verkar finnas en del snö i tävlingsområdet så tävlingen är planerad att genomföras. I Eventor.

Söndag 11/2: MTB-O träning i Uppsala, OK Linnés klubbgård. I Eventor.

Vecka 7 (12/2-18/2)

Tisdag 13/2: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. Långa intervaller vid Gubbängen, start var 8:e minut. Tabata med Marielle Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Onsdag 14/2: Alla hjärtans dag och det är 73 dagar kvar till 10MILA! En nattbana i Mörtsjöskogen, avkortningsmöjligheter med längsta banan på ca 7-8 km. Samling vid Holken klockan 18:30. Markering vid kontrollerna. Lugnt tempo rekommenderat för att köra tisdags- och torsdagsträningarna högintensivt. Anmälan för karta via Eventor, helst innan torsdagsträningen 8/2 så att vi kan skriva ut där, men senare anmälan kan funka!

Torsdag 15/2: Klubbträning, Källbrink. Tjeckisk stafett (korta ol-intervaller). Anders och Vilma Karlsson ansvarar.

OBS! flyttat datum till 22/2 pga info-träff om arrangörsgrupper! (Efter träningen har vi snack om gamla kartan inför 10MILA med Per Kallhauge. Om du lagt några banor eller sträckor, ta med dem på papper eller på dator så hjälps vi åt att skriva ut dem där. Per tar ett snack kring hur han skulle tänka som banläggare, och vi diskuterar efteråt med våra olika banor och hans förslag.)

Lördag 17/2: Stofs Ungdoms- och juniorträffar, mer info om respektive träff här.

Lördag 17/2: Långpass, Farstanäset. Långpass 1,5-2,5 timmar i obanad terräng, med OK Södertörn. Det finns även en grupp som kör ca 1 timme. Vill ha mat-länk. 

Söndag 18/2: Vinterserien, Älvsjö Gamla IP. Start mellan 10-13. Banor i olika längder och svårigheter mellan 2,2 och 7,8 km. Inbjudan.

Nästa block

Nästa block är Uthållighet. Uthållighet är den viktigaste fysiska biten inom orienteringen, för att orka den längd som vi tävlar på. För snabba träningar behövs en uthållighetsbas och i tävling har vi mycket nytta av att orka hålla på under lång tid.

Uppdaterad senast: 2018-02-05 13:45:05 av Simon Hector

Skapad: 2018-02-04 22:27:56 av Simon Hector