Inbjudan till sommarresa 2023

Nästa år, 2023, är det återigen dags för en utlandsresa! Denna gång till Schweiz i Flavios hemtrakter och med VM, Swiss O Week och fantastisk natur. Det blir en sommarresa! Vi vill redan nu sondera intresset för att delta på resan, för att kunna boka upp ett lämpligt och gemensamt boende för alla. Läs mer om resan i nyheten.

Sommaren 2023 avgörs VM i orientering i Schweiz, och i samband med detta även centraleuropas största orienteringstävling Swiss O Week. Tävlingarna avgörs i östra Schweiz, i Flims/Laax, mitt i alperna. Flavio bor i området, är kartritare för ett par av tävlingarna och har utlovat fantastisk terräng.

Som några av er redan har hört planerar SSK för en gemensam resa dit. Nu behöver vi ha in en första intresseanmälan för att kunna planera!

Se: https://www.swiss-o-week.ch/en/ 

Resan bjuder på:

·        Storslagen alpnatur

·        Fjällorientering på 2000 höjdmeter, och backar som får Flottsbro att blekna i jämförelse

·        Nyritade kartor

·        Gemensamt boende

·        Möjlighet att se VM på plats (förhoppningsvis med Simon Hector på startlinjen?)

·        Trevligt sällskap (hoppas vi)!

Till vem riktar sig resan?

Till alla! Ungdomar, juniorer, seniorer, veteraner, nybörjare, rutinerade… Ja, alla är verkligen välkomna! Det här är en resa med fokus på ”orienteringssemester”, snarare än ett regelrätt träningsläger. Självklart finns det möjlighet att träna hårt också, eller bara delta enstaka etapper och göra annat övriga dagar. Så välkommen, oavsett orienteringsbakgrund!

Du behöver inte vara medlem i SSK för att delta heller, alla som vill är varmt välkomna att följa med! Om du är barn eller ungdom och inte får med dig dina föräldrar på resan så är det också helt okej såklart, vi tar hand om alla!

Ungefärligt schema (med möjligheter till justeringar åt många håll):

Torsdag 13 juli: VM Långdistans, möjlighet att resa ner tidigt för att hinna se den
Fredag 14 juli 2023: Resa från Stockholm. Möjlighet att välja att åka tåg, flyga eller köra egen bil kommer att finnas.
Lördag 15 juli: VM Medel, vi är publik. Möjlighet till fri aktivitet
Söndag 16 juli: Etapp 1 Swiss O Week (SOW), lång, skog. VM Stafett, vi är publik
Måndag 17 juli: Etapp 2 SOW ”panoramaetappen”, fjäll
Tisdag 18 juli: Etapp 3 SOW, så långt upp i bergen att det inte växer något, bara sten och snö
Onsdag 19 juli: Vilodag, fri aktivitet
Torsdag 20 juli: Etapp 4 SOW, fjäll
Fredag 21 juli: Etapp 5 SOW, fjäll
Lördag 22 juli: Etapp 6 SOW, skog. Möjlig hemresa
Söndag 23 juli: Hemresa.

Möjligheter finns förstås för den som önskar att åka tidigare eller åka hem senare för att komplettera med ytterligare semester. Ett tips (speciellt för familjer) kan vara att ta bilen ner, och då kombinera med en vecka vid Medelhavet eller Gardasjön (Italien) för lite sol, bad och pizza. Eller något helt annat.

Kostnad:

Svårt att bedöma i dagsläget, inte minst på grund av rådande ekonomiska situation. Resan ordnas till självkostnadspris och vi försöker hålla nere kostnaderna men Schweiz är inte Europas billigaste resmål. Räkna med:

Resa t o r: 3000 kr
Boende 8 nätter: 2000 kr
Anmälan Swiss O Week inklusive transporter på plats: Vuxna 2700 kr, barn 1600 kr
Övriga transporter (hyrbil eller tåg): 1000 kr

Summa ca: Vuxna 9000 kr, barn 8000 kr (viss marginal). Tillkommer gör mat på plats, vi kommer ha tillgång till eget kök.

Det kan gå att söka pengar för att delta för ungdomar och juniorer i SSK:s ungdomsfond, hör av dig för mer information om intressant.

Du kan också välja att vara med på delar, t.ex. att du ordnar egen resa eller eget boende eller bara egna aktiviteter. 

Preliminär anmälan:

För att kunna boka upp ett lagom stort boende behöver vi redan nu få koll på ungefär hur många som är intresserade. Därför, anmäl er via Eventor här: https://eventor.orientering.se/Activities/Show/16353 

Anmäl dig gärna direkt men allra senast 1 september. Ju tidigare vi får en tendens, desto bättre. Anmälan är inte bindande och exakta datum, ressätt mm tar vi senare. Men i och med anmälan visar ni att ni är intresserade och troligen vill följa med. Fyll i en anmälan per deltagare.

O-Ringen:
Det blir tight att hinna upp till Åre också (börjar 23/7), men helt omöjligt är det nog inte. Du ordnar med egen resa i så fall. O-Ringen har nog fina tävlingar i Åre, men personligen (David) skulle jag nog rekommendera detta ännu mer. SOW har ett bättre helhetskoncept, minst lika välorganiserade tävlingar, kortare transportavstånd och en helt unik terräng. Och så får du bo med klubben, inomhus :)

Frågor: Gärna det, till David Hector davhector@hotmail.com eller via Messenger eller telefon 070 437 65 81.

Välkomna att följa med på en magisk resa sommaren 2023!!

https://youtu.be/a595F5gPd_M 

Uppdaterad senast: 2022-08-15 14:57:29 av David Hector

Skapad: 2022-08-12 21:55:18 av David Hector