UK-info, vår och sommar 2020

Tävlingssäsongen är i antågande och så även stafetterna. Stafetter brukar vara grymt kul, så ta chansen att springa i lag med klubbkompisar! Här kommer lite info från UK (uttagningskommittén) inför vårens stafetter.

Generellt sett gäller att klubbens anmälan i Eventor gäller för stafetter. Undantagen till detta är 10mila och Jukola, där lag måste anmälas lång tid innan. Oftast ligger klubbens anmälningsdeadline ett par dagar innan anmälan till stafetterna, så att UK ska kunna anmäla lämpligt antal lag. Laguttagning till stafetterna kommer sedan komma några dagar innan stafetten.

Det finns flera tvåmannastafetter i vår och där kan man springa i lag med en klubbkompis eller med någon från en annan klubb. Anmälan till dem måste också göras i Eventors klubbanmälan, eftersom Eventor kräver klubbanmälan (behörighet som UK har) för de stafetterna. Ange där om du redan har någon att springa med eller om du söker någon att springa med.

 

De stora målen som klubb är 10mila, Jukola, SM och för ungdomar upp till 18 år även Ungdomens 10mila.

 

Under våren planeras för ett antal stafetter. Två av dem har vi valt att sätta som PRIO-stafetter inför 10mila. Prioriterad stafett inför 10-mila innebär att vi ska använda dem som uppladdning inför 10mila så vi ser gärna att alla som vill springa 10mila springer dessa stafetter, helst i seniorklassen. Vi siktar också på att ha många lag i övriga klasser även på alla dessa stafetter, så häng på! För att få så bra träning som möjligt inför 10-mila så uppmanar vi även tanter och gubbar att anmäla sig i klasser med lite längre banlängder.

 

Stafetterna i vår ligger uppe i KLUBBENS EVENTOR, gå in och anmäl er där!

 

Våren och sommarens program:

Fredag 20/3: Svartnatta. Hälleforsnäs. 3-mannastafett för H17, övriga klasser två sträckor.

Söndag 29/3: Måsenstafetten. Buskhyttan (Nyköping). 4 sträckor för H17, 3 sträckor för övriga. PRIO-stafett

Söndag 5/4: Rånässtafetten. Rånäs, Uppland. Norr om stan, precis som 10mila, så det är relevant terrängmässigt! 4 sträckor för H17, övriga klasser 3 sträckor.

Långfredag 10/4: Stigtomta Katrineholm Indoor Relay. Katrineholm. 2-mannastafett, en sträcka med individuell start och jaktstartsstafett efter det.

Långfredag 10/4 kväll - Påskdagen 11/4: Stigtomtakavlen. Slättkärr, mellan Nyköping och Norrköping. Nattsträckor för herrar på långfredagen 10/4. Herrar jaktstart och övriga klasser påskdagen 11/4. 6 sträckor för herrar (3 på långfredagen, 3 på påskdagen), 3 sträckor för övriga klasser. Planeras att kombineras med Påskläger i Nyköping. PRIO-stafett

Tisdag 14/4 kväll: Tiomilarepet. Högantorp, Bornsjön. 2-mannastafett, skymning/natt.

Lördag 2/5 – Söndag 3/5: 10mila. Tranbygge, Upplands-Bro. Sveriges största och viktigaste orienteringsstafett. 10 sträckor för herrar, 5 för damer, 4 för ungdomar. Snättringe har anmält tre ungdomslag, tre damlag, tre herrlag samt ett kombinationslag i herrklassen med TSM Kralovehradecko (vår vänklubb Slavia Hradec Kralove och deras grannklubb som kommer ha läger vid Källbrink kring 10mila). KLUBBMÅL

Söndag 24/5: För-SM Orsa Grönklitt, stafett. För-SM inför SM medel och stafett 2021, men klasser för alla. Vi siktar på en tävlings-/klubbresa till Dalarna under Kristi Himmelfärdshelgen i Dalarna. 3 sträckor i alla klasser utom H60 och D60 där det är 2 sträckor.

Fredag 29/5 kväll: Centrum Team Sprint. 2-mannastafett med två sprintsträckor per löpare. Ingen info ännu, men det går i Stockholmsområdet.

Lördag 30/5: SM, Sprintstafett. Växjö. Aktuellt för juniorer och seniorer, separat förfrågan går ut till dem, hör av dig om du är sugen.

Lördag 13/6 – Söndag 14/6: Jukola. Rovaniemi, Finland. Världens största orienteringsstafett. 7 sträckor för herrar, 4 för damer. Snättringe kommer ha 3 herrlag och 3 damlag, vilket måste vara rekord, kul! KLUBBMÅL

Söndag 19/7: Bagheerastafetten (O-ringen). I samband med invigningen av O-ringen går en sprintstafett med korta sträckor för klubblag med upplägget D16-H14-D14-H16. Uttagningskommitténs ungdomsansvariga kontaktar berörda ungdomar och bestämmer om vi ska ha lag eller inte.

Fredag 31/7 – Lördag 1/8: Ungdomens 10mila. En av de största stafetterna för enbart ungdomar. För ungdomar under 18 år. Förra året var första gången på många år som vi hade eget Snättringelag i HD18 och HD12! Låt oss upprepa det 2020, och kanske lägga till ett D18-lag! KLUBBMÅL

 

Mer information om höstens stafetter kommer senare, men de stafetter som är planerade är SM-stafetten i Luleå, DM-stafetten i Orminge, Natti-Natti i Rågsved, ungdomsstafetten Österåkerskavlen i Åkersberga och Smålandskavlen i Gränna. 25manna har vi inget lag till i år då vi är arrangörer.

 

 

Hör gärna av er till Uttagningskommittén med funderingar eller idéer:

Herr: Simon Hector (ansvarig Herr), Anders Hedman, Tobias Gelius, Flavio Poltéra, Göran Nilsson (främst oldboys)

Dam (med oldgirls): Anders Karlsson, Monica Hatlen, Gunilla Kallhauge

Ungdom: Stefan Svensson Gelius, Anders Abel

 

Uppdaterad senast: 2020-02-26 09:44:51 av Simon Hector

Skapad: 2020-02-25 12:36:06 av Simon Hector