Swedish League avgjort - Simon Hector tvåa i H18

I helgen avgjordes den sista deltävlingen av Swedish League mellan Örnsköldsvik och Umeå. Det bjöds på drömterräng för de cirka 800 startande per dag med vidsträckta hällmarker och kluriga orienteringsutmaningar, även om det bitvis också var lite stenigt. Lovorden strömmade från flera landslagsstjärnor trots det bitvis mycket dåliga vädret.

Snättringe ställde upp med två deltagare: Simon och David Hector. Helgen startade med en klurig medeldistans där det gällde att hålla i orienteringen hela banan. Det fanns inga sträckor att slappna av på. Det visade passa Simon perfekt som vann med över 30 sekunder! Simon säger att det var svårorienterat och intensivt, och att det var skönt att få vinna efter förra helgen då han var magsjuk. David slutade 31:a i H20E.

På söndagen var det dags för jaktstart. Simon gick ut 1:24 efter ledande Anton Forsberg, Långhundra IF. Ungefär halvvägs in i banan kom han ikapp ledarduon med Anton och Simon Imark, Tullinge SK. Anton tappade, blev avhängd och så var det bara två kvar.
- Jag såg att Simon (Imark) såg stark ut, så jag tänkte att jag skulle prova något annorlunda i orienteringen efter varvningen, berättar Simon och fortsätter: "Vi bommade båda den 15:e kontrollen lite grann, men när vi läste in oss var Imark närmare kontrollpunkten". Tullingelöparen fick en lucka på ungefär 15 sekunder ut från 15:e med bara tre kontroller kvar. Imark orienterade säkert och Simon Hector kom aldrig ikapp utan slutade på en andraplats, slagen med endast 12 sekunder av Imark. En hedrande andraplats i Swedish League för Snättringes Simon Hector i den tuffa H18E-klassen!
- Jag är nöjd men lite besviken över att jag gjort några småmissar, berättar Simon.
David gick ut i masstart för de som låg lite längre efter. I den hetsiga stämningen bommades det friskt och David slutade så småningom på en 33:plats totalt i Swedish Leagues H20-klass.

Swedish League är över för säsongen och fina priser delades ut. I veckan förväntas JVM-truppen presenteras. Om Simon är med där återstår att se men chanserna bedöms av de flesta som goda.

Stort grattis Simon till segern på medeldistansen och till den fina andraplatsen totalt i prestigefyllda Swedish League!

Resultat

Skapad: 2015-05-24 18:53:15 av Mikael Nilsson