Klubbstugan uppgraderas gradvis

Sommar betyder bra läge att jobba på uppgraderingar av klubbstugan. Tillsammans med våra duktiga ledare på Huddinge Wild Camp har det skett lite uppdateringar inför hösten. Läs mer om vad som händer och hur du kan hjälpa till här!

Klubbstugan undergår just nu en större renovering som sakta men säkert fortskrider. Fokus just nu ligger på att färdigställa samlingssal, korridor och soffhörnet. Men vi hinner också med lite annat. Här är vad som har skett den senaste månaden:

  • Klubbstugan har fått en ny uteplats utanför boden:
    IMG_20230630_134013

    Den dammiga, tråkiga ytan mellan boden och ingången till klubbstugan har fått ett nytt utseende. Efter att flera olika alternativ med gräs, grus och trädäck analyserats landade valet på träflis. Så, nu ligger det ca 10 cm träflis över den tidigare dammiga ytan. Förhoppningsvis blir det en trevlig uppfräschning av en tråkig yta! Nu saknas det bara lite utemöbler...
  • Whiteboardtavlor har satts upp:

    IMG_20230630_133736

    Stora samlingssalen har försetts med två whiteboardtavlor på hjul, som också dubblerar som flanellograf på baksidan. Ett steg mot att göra stora salen till en plats lämplig för klubbmöten såväl som konferenser och annat. 

    Även cafét har fått sin egen whiteboard.

  • Inredning i stora salen:
    Pågår, fem foton ska sättas upp på väggen och en prishylla för ett utvalt antal priser ska sättas upp. Rune Rådeström har varit delaktig i sorterandet av priser.

  • Städ, inventering och utrensing från vinden
    Har genomförts. Några gamla bord och stolar har rensats ut och övrigt har inventerats och finns numera i en digital lista på Webforum. Visste ni till exempel att vi har ett militärtält och massor av engångsbestick på vinden? Eller utrustning för julgransförsäljning?

  • Vi har fått ett nytt kärl för insamling av matavfall. Detta innebär att du som använder klubbstugan nu förväntas lägga matavfall i papperspåsar och slänga i den bruna soptunnan. Den bruna soptunnan står precis som den gröna nere vid friidrottsklubbens stuga. En bra och enkel insats för miljön som minskar problemen med fulla soptunnor!

Arbetet framöver kommer främst rikta in sig på att göra området runt soffgruppen mysigare och även någon form av anslagstavla på väggen i korridoren. Även utebelysningen ska bytas ut mot energisnål och modern LED-belysning såväl som ett par strålkastare till gårdsplanen. Därefter kommer arbetet påbörjas med en omstrukturering av övriga rum, som till slut kommer mynna ut i att hallen kan göras större. På sikt väntar även en köksrenovering.

Så kan du hjälpa till:

Vi kommer aldrig klara arbetet utan våra medlemmars hjälp! Oavsett om du kan snickra, inreda eller bara vill komma med goda råd är din insats värdefull! Vi inreder för att hela klubben ska trivas. Både barn, ungdomar, vuxna och veteraner ska ju trivas, så allas inspel är välkomna och lika värdefulla. 

Om du vill hjälpa till så finns det att göra:

  • Delta i städ- och fixardag söndag den 20e augusti. Att närvara på våra 3-4 årliga städ- och fixdagar är den viktigaste insatsen du kan göra för huset.
  • Om du har några fina bilder, ritningar eller målningar med orienteringsmotiv tar vi gärna emot dessa! Just nu önskar vi 5 bilder med neutrala motiv (=ansikten/personer är inte i fokus) som kan pryda stora salen, men fler saker kan bli aktuella framöver.
  • Om du har utemöbler som passar på vår nya uteplats som du vill skänka bort tar vi tacksamt emot detta. T.ex. en utesoffa, utebord eller liknande.

Vi uppdaterar mer framöver allt eftersom arbetet fortskrider!

/Stugkommittén (David Hector & Jesper Andersson)

Uppdaterad senast: 2023-07-11 08:38:03 av David Hector

Skapad: 2023-07-01 19:19:47 av David Hector