En galen tävlingsmånad för SSK

Maj månad blev en hektisk tävlingsmånad som nästan innehöll allt. Den började med en raketstart i ungdomsserien med över 100 startande, finfina Swedish league resultat i sörmlandsskogar, sprintDM med segrar i D80 och H35 genom Barbro och Fredric (och en drös silver o brons). Uppe i Norr blev det sedan orientering med fokus på fart o riktning, något flera av våra löpare behärskade,

, eller vad sägs om seger i D14 av Mira o en hel rad finfina resultat på Swedish league #5. Men allt var förståss inte frid o fröjd i Skellefteå. Lårkakor, benbrott, o sjukdom störde uppladdningen inför 10Mila. Ungdomarna gjorde mycket fina insatser i öppen o snabb terräng. Många kommer nog minnas det långa utspringet till startpunkten o spurten i nedförsbacken till innomhusarenan. Till slut blev det en 16:e plats 3:58 efter vinnarna för det rutinerade första laget o en 108:e plats för påläggskalvarna. Damerna hade ett högt ställt resultatmål med 69:e plats. Man blev slutligen 96:a och 171:a, med många fina prestationer. Även herrarna hade många fina prestationer, men då det verkar ha gått troll i genomförandet så fick vi ännu ett år utan godkänt resultat för förstalaget, länge hade man topp 23 inom räckhåll, men även den 37:e plats som man hade nått vid godkänt resultat hade varit ett steg i rätt riktning. Herrarnas andralag blev det stora utroppstecknet med finfina resultat av bland annat Oscar, Martin, Joel, Gustav som ledde till en 97:e plats.  

Nu blir det nya tag mot Venla & Jukola, och juni har börjat på bästa sett med två medeldistanslopp av högsta klass av Simon i VM testerna i Schweiz. Vi håller alla tummarna!

Uppdaterad senast: 2023-06-06 16:17:05 av Stefan Svensson Gelius

Skapad: 2023-06-06 16:00:26 av Stefan Svensson Gelius