Nyfiken på: Nadja

För att lära känna olika personer i klubben startar nu Snättringes intervjustafett "Nyfiken på" - och först ut är vår ordförande Nadja Dahlström. Läs om hennes bästa minne från klubben och favoritträning här...

 
Vilken är din bakgrund inom Snättringe?
 
Jag började 1992 med orientering och då i Snättringe. Det blev Snättringe, eftersom min lillebror hade blivit medlem i Snättringe och jag hjälpte till att skjutsa honom till träningarna och då blev jag också intresserad av att börja med denna sport. 
 
Vilket är ditt bästa Snättringeminne? 
 
Det blir två minnen, ett orienteringsminne och ett mer socialt minne. 
 
Venla och Jukola 2012, när det gick i Vanda. Jag sprang första sträckan i "tantlaget" och Monica Fröjd sprang andra sträckan. Både jag och Monica sprang fortare än första lagets löpare, vilket vi båda tyckte var en stor bedrift. Det som också var speciellt med denna tävling var att det var över 1 km till startpunkten. SSK hade två herrlag anmälda, men det andra laget fick så många avhopp att det inte blev något lag. Då beslutade Anna T på plats att hon skulle springa första sträckan, sedan sa Therese att då tar hon andra och då kunde jag inte vara sämre utan då tog jag tredje sträckan. Först när jag hade bestämt detta, så insåg jag att det var långa natten, men då kunde jag inte backa ur. Jag fick låna brorsans lampa, som sprang första sträckan i sitt lag.
 
Jag skulle ju springa ut i gryningen, varför jag inte skulle behöva lampa så länge och därmed skulle batteriet räcka. Löpningen gick bra hela vägen, jag tog det lugnt och säkert. Märkte på de sista kontrollerna innan växlingen att koncentrationen började tryta och gjorde en del småmissar på grund av detta i de lättaste partierna. Lina tog sedan över på sträcka 4, Jonny sträcka 5. Han var med som lagledare och hade därför inga ol-kläder med sig och fick låna ihop till tävlingsdräkten. Skor hade han köpt, så det hade han i alla fall. Sedan fick vi inhopp av Anna S från Tullinge. Tyvärr vrickade Anna foten, varför vi blev diskade. Patrik skulle ha sprungit sista sträckan. 
 
Det andra minnet är från en väldigt trevlig årsfest, kommer tyvärr inte ihåg vilket år det var. Agneta H var en av arrangörerna till festen. De hade fixat en charterresa till södern. Vi träffades vid Landstingshuset inne i stan. Där hade de byggt upp som ett flygplan med incheckning och allt. Vi fick gå igenom tullen, där Peter G var tullare och Micke G var polis. Vissa hamnade att visa upp sina väskor för att kolla att de inte smuglgade något. På "flygresan" fick vi den sedvanliga smörgåsen och något litet att dricka. Väl framme fanns en fin pool, en liten bar och restaurang. Mycket välgjord fest som jag i alla fall aldrig glömmer. Mycket jobb bakom att ordna allt. 
 
Vad har du för mål med din orientering?
I första hand att ha roligt, men man har ju även lite tävlingsinstinkt, så när jag tävlar vill jag helst hamna på övre halvan av resultatlistan. 
 
Vilken är din favoritträning?
Lördagarnas långdistans med lunch efteråt. 
 
Berätta något de flesta kanske inte vet om dig?
Oj, den var svår. Min största merit kan vi nog ta. Det var när jag och Elin S sprang OK Klemmingens patrullnatt tillsammans. Vi fick pris för största segermarginal. Kommer tyvärr inte ihåg vilken år detta var eller hur stor segermarginalen var. Vi fick i alla fall en varsin prinsesstårta som pris. 
 
Vem lämnar du över stafettpinnen till?
Jag vill lämna över stafettpinnen till klubbens äldsta medlem, Erik Bjursäter, som fyller 100 år i år. 
 
Fyra snabba:
Medeldistans eller långdistans 
Stafett eller individuellt 
Punkthöjd eller sänka 
Gömmaren eller Mörtsjön

Uppdaterad senast: 2022-02-24 13:43:51 av David Hector

Skapad: 2022-02-24 13:25:35 av Klubbinloggning SSK