Simon Hector segrade i inledningen av Swedish League

I helgen avgjordes de två första deltävlingarna av Swedish League, f.d. Silva League, i Fengersfors utanför Åmål. Långa banor med mycket stigning i en mycket krävande terräng skapade långa segrartider i samtliga klasser. Kanske med undantag för Gustav Bergmans tid på medeldistansen var nästan alla kilometertider längre än normalt. Det var i alla fall fin terräng som inbjöd till långa runtvägval, d

Snättringe deltog med två löpare i Swedish League-klasserna, Simon och David Hector. Dessutom deltog Göran Nilsson i H55, samt som ledare. Långdistansen som inledde helgen var tuff fysiskt men kanske inte den svåraste som sprungits. Simon gick ut bra men efter en lite större miss kunde han till slut löpa in som tvåa i den tuffa H18E-klassen, slagen av Simon Imark, Tullinge SK. En mycket bra inledning på denna serie. David hade det tungt under den långa banan och efter drygt två timmar slutade han som 55:a.

Medeldistansen dagen efter bjöd på klurigheter kombinerat med samma tuffa terräng som på långdistansen. På tunga ben från gårdagen missades det en hel del i den tunga men fina terrängen. Simon fick här revansch från gårdagen och tog en stabil seger i H18E, efter ett bra lopp utan större missar. David kom 57:a i H20E.

Swedish League är en serie värdetävlingar med sju deltävlingar, varav den sista är en jaktstart. De fyra bästa resultaten av sex räknas samman och skapar startordningen inför den stora finalen. Nästa tävlingshelg avgörs i Säter och Bjursås under helgen 14-17 maj (SSK:s tävlingsresa). Då är det tre deltävlingar med sprint, medel och lång. Helgen efter är det avgörande i Umeå, då med medeldistans och en jaktstartslångdistans.

Stort grattis säger vi till Simon för segern och andraplatsen!

Skapad: 2015-04-28 08:29:20 av Mikael Nilsson