Block 6: Fart

Tävlingsäsongen kryper allt närmare och i slutet av detta block är det säsongspremiär i Stockholm. Nu vill vi jobba mycket med fart för att vässa formen inför säsongen!

Tävlingssäsongen närmar sig snabbt och i slutet av det här blocket har Gustavsberg tävling i fin terräng på Ingarö. Inför tävlingssäsongen är det bra att vi har vinterträningen i ryggen och nu är det dags att fundera på hur vi ska komma i form till de tävlingar vi vill satsa på. 

Från att ha jobbat mycket med mängd och långa intervaller vill vi nu skapa snabbhet i kroppen genom ett fart-block. Vi vill gärna jobba med korta intervaller för att väcka kroppens snabbhet. Ett sätt att väcka kroppen är genom stegringslopp eller hill strides som blivit populärt på sistone. Korta backintervaller med lång vila för att jobba med explosiviteten, man kan läsa mer t.ex. här.

Inför säsongen är det också viktigt att jobba med orienteringen i rätt fart. Spring gärna tävlingslika träningar (ex. Mila, Vinterserien) där man får jobba med allt man ska göra i ett orienteringslopp. Spring med fullt fokus för att jobba in rätt beteende.

3 block till 10mila! #teamworkmakesthedreamwork

 

Nästa block: Tävlingsförberedande. Vecka 12-14, 18/3-7/4.


Årets vinterträningsschema är uppdelat i åtta block inför 10MILA i slutet av april:

 

 

Skapad: 2019-02-28 22:06:25 av Simon Hector