Block 4: Uthållighet

Vi är nu mitt inne i vinterträningen och med tre månader kvar till 10mila är det perfekt att fokusera på uthållighet innan vi förbereder oss inför tävlingssäsongen.

Vinterträningsplanen är utformad för att komma så väl förberedd som möjligt till tävlingssäsongen. Tanken är att i detta block fokusera på uthållighet och därefter förbereda oss inför säsongen med mer fokus på orienteringsteknik och fart.

Uthållighet är den viktigaste fysiska biten inom orienteringen, för att orka den längd som vi tävlar på. För snabba träningar behövs en uthållighetsbas och i tävling har vi mycket nytta av att orka hålla på under lång tid. 

Träningsmängden under det här blocket får gärna vara hög, men kom ihåg att träningsvolym är väldigt individuellt. Basen bör ligga i lugna och långa pass, så rekommendationen för egen träning är lugna lite längre pass, som orientering, stig- och väglöpning eller alternativ träning. De lugna passen toppas sen med några högintensiva träningar, som tisdagsintervallerna och torsdagsträningarna vid klubbstugan. Mila Stockholm by Night, Nattugglan och Vinterserien ger dig dessutom möjlighet att sätta ihop alla moment vi tränar på till ett orienteringslopp, vilket såklart är riktigt bra träning!

 

I förra blocket hade vi en styrkeutmaning där man samlade lotter genom att göra plankan, vilket man kan läsa om i styrkeblockets nyhet. Skicka in på Facebook messenger till mig eller simon.hector@hotmail.com hur många dagar du gjort plankan så sker utlottningen av priser vid föreläsningen med Helena Bergman 23/1 (ej vid torsdagsträningen 17/1 som det stod tidigare pga skidläger).

 

Nästa block: Orientering. Vecka 6-8, 4/2-24/2.


Årets vinterträningsschema är uppdelat i åtta block inför 10MILA i slutet av april:

 

Uppdaterad senast: 2019-01-14 20:38:49 av Simon Hector

Skapad: 2019-01-14 13:37:05 av Simon Hector