Gösta Eriksson 5 mars 1925 - 5 augusti 2017

En av klubbens - och Huddinges -äldsta åldermän har lämnat oss. Vilket ju är märkligt, för han har ju alltid funnits. Gösta var Huddingebo i praktiskt taget hela sitt liv, och kom till SSK från Huddinge skidklubb 1951 (!) som också hade orientering på agendan...

... tillsammans med Göran Redebo, Nisse Lönnerdal och Gösta Teglind. Enligt säker källa behövdes inga större påtryckningar i samband med övergången. Han var aktiv orienterare även för scouterna, och bl.a. deltog tillsammans med fru Birgit i scout-SM 1947. De kom att bo på Fullerstavägen strax bakom bion och fick barnen Kärran och Lollo. Och senare barnbarnen Harry och Nilas.

Gösta jobbade på provningsanstalten Semko, och ett och annat kasserat provningsobjekt hamnade eventuellt i SSK:s ägo. På fritiden sysslade han, utöver SSK och orientering, med fritidshuset på Djurö, och hade en konstnärlig talang. Den manifesterades inte minst vid SSK:s midvinterblot med - ibland -bisarra inbjudningar (t.ex. "Nu d-r är det blot!") och fnuliga klapprim. Ytterligare ett intresse var bokbinderi, och bl.a. kom alla Skubbarna att bindas i bokbinderiet i SSK:s gamla klubblokal under Snättringeskolans gymnastiksal. 

Snart stundar SSK midvinterblot, och en djupdykning i Göstas verk utlovas då.

Vi tackar Gösta för hans fantastiska sällskap och bidrag till att SSK är vad SSK är idag.

 

/ Sven Roos och Anders Bergmark

 

 

 

Uppdaterad senast: 2017-09-09 20:34:09 av Patrik Äppelgran

Skapad: 2017-09-02 07:28:32 av Klubbinloggning SSK