Viktig information om träningar framöver med anledning av Covid-19

Det är viktigt att vi gör allt för att minimera risken för spridning av Covid-19 i samband med träning. Dock är det viktigt att vi tränar på för vår hälsa, något som rekommenderas av folkhälsomyndigheten. Regeringen har förbjudit sammankomster med fler än 50 personer och här följer hur vi anpassar träningen från och med nu till det att nya instruktioner ges.

Vi har skapat en mängd orienteringsträningar som kan genomföras individuellt när det passar i tid. Markeringar i skogen kommer sitta ute under våren. Vi håller på att sätta upp ett system för att enkelt kunna hämta pdf-er eller liknande för egen utskrift. Fysiska kartor kommer kunna plockas upp i "brevlåda" vid Källbrink. Mer information kommer komma ut när detta är helt på plats.

1) Tisdag Teknikträning. Samling kl17.50 vid angiven plats eller på egen tid. Vi separerar tid och samlingsplats mot Södertörn och Söders. Träning med blå och orange svårighetsgrad. Ingen föranmälan. Ta med egen plastficka.

2) Onsdag Intervall-fartlek. Samling 18.00 Vid Källbrink. Vi använder inte omklädningsrumen. Ingen dusch. Lämna värdesaker i bil alt. lämna in i hallen på Klubbstugan. Klubbstugan används bara för att lämna/hämta värdesaker. Vänder sig främst till kategorin löpare som tränat måndagar under vintern, men fler är välkomna.  Ingen föranmälan

3) Torsdag klubbträning. Samling 18.00 Vid Källbrink. Varje färggrupp har sin specifika samlingsplats. Blå och orange grupp på platser lite längre från klubbstugan. Mer info från tränare för varje grupp.  Vi använder inte omklädningsrumen. Ingen dusch. Lämna värdesaker i bil alt. lämna in i hallen på Klubbstugan. Klubbstugan används bara för att lämna/hämta värdesaker placerade i hallen.

4) Helgaktiviteter. Vi kommer erbjuda en träning per helg som vänder sig till hela klubben. Banor från grön och uppåt. Samling öppen från 10-12. Obligatorisk anmälan via SMS eller mail. Se separat inbjudan för varje "event".

Dessutom kommer vi samordna ytterligare en träning för orange/blå under helgen baserat på träningar producerade av andra klubbar

 

Slutligen. Låt oss hjälpas åt att minimera risken att någon blir smittat på en träning. Hjälps åt att påminna varandra att hålla 1.5 m avstånd. Barnen behöver påminnas, detta kommer inte naturligt. Tvätta händerna. Kom inte till träningen om du känner dig minsta sjuk eller om du är tveksamt på om du har symptom (och då agera enligt försiktighetsprincipen och avstå). Ta hand om varandra!

Träningskommiten,

Frågor angående träningarna förmedlas till rätt person i klubben via Stefan.Gelius@gmail.com

Mer information och senaste nytt om virussituationen och orientering: https://www.svenskorientering.se/Nyheter/NyheterStartsida/sammankomstermedfleran50personerforbjuds/

eller

https://www.svenskorientering.se/Distrikt/stockholmsorienteringsforbund/Nyheter/Egnanyheter/denyadirektivenangaendecorona/

 

Uppdaterad senast: 2020-04-02 10:48:28 av Nadja Dahlström

Skapad: 2020-03-30 09:01:53 av Stefan Svensson Gelius