Program - Block 6: Tänka rätt (mental träning)

Hur tänker jag när jag orienterar? Hur agerar jag i olika situationer? Det här blocket är det dags att fokusera på mental träning, och det finns träningar på temat, och en övning att göra hemma eller med kompisarna!

Orientering är en sport som i stor grad avgörs i hur man tänker, och speciellt hur man tänker när man är trött. Detta kommer vi att öva på genom träningar som kommer vara lite speciella, och genom en diskussionstund efter träningen 25/1, missa inte den!

Övning

Det stora målet för oss som lag i vår kommer att vara 10MILA. Så nu tänker vi att alla som är intresserade (även den som inte planerar springa 10MILA) lägger en bana, eller bara en sträcka, på den gamla kartan. Om ett par veckor kommer vi efter en träning att ha ett snack kring gamla kartan och då är det roligt om du har lagt en sträcka eller en bana. Vill du kan du skicka in den till simon.hector@hotmail.com så tar vi med den till det tillfället, annars får du gärna skriva ut själv och ta med!

Gamla kartan

Purple Pen - gratis banläggningsverktyg

Program

Vecka 4 (22/1-28/1)

Tisdag 23/1: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Onsdag 24/1: Nattugglan, Granby. Rekommenderas att springa i lugnt tempo om man ska springa högintensivt på tisdagens och torsdagens träning. Anmälan senast måndag 22/1. I Eventor.

Torsdag 25/1: Klubbträning, koncentrationssprint i Huddinge C. Våra yngre löpare fixar störningsmoment till oss och Micke Nilsson fixar en rolig bana. Uppvärmning och löpskolning innan. Samling 18:00 vid klubbstugan eller 18:10 vid Gamla Tingshuset.

Efter träningen kör vi samling ca 20:00 i klubbstugan med mentalt snack och diskussion, lett av Tobias Gelius. Hur gör jag innan ett lopp för att hamna i rätt mode? Vad gör jag om jag hamnar i den här situationen?

Lördag 27/1: Långpass, Källbrinks IP. Långpass 1,5-2,5 timmar i obanad terräng, med OK Södertörn. Det finns även en grupp som kör ca 1 timme. Fredrik Eggöy Markhester är banläggare. Vill ha mat-länk. 

Söndag 28/1: Vinterserien, Fagersjöskolan. Centrum OK fixar roliga banor på Högdalstoppen. Är det segt i backarna och kanske lite snö som du slirar i? Fundera på hur du ska bemästra såna tankar! Banor i olika längder och svårigheter från 1,8 till 8,1km. Start mellan 10-12. Anmälan på plats. Inbjudan

Söndag 28/1: Finns det snö kvar kan du passa på att testa skidorientering i Össeby. Kartställ har klubben och finns att låna!  I Eventor.

Vecka 5 (29/1-4/2)

Tisdag 30/1: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Onsdag 31/1: Söders öppna Natt-Sprint-KM, Huddinge C. Söders kör nattsprint med jaktstart och final, och vi är inbjudna! I Eventor.

Torsdag 1/2: Klubbträning, koncentrationssprint, troligen Myrstuguberget. Våra yngre löpare fixar störningsmoment till oss och Jörgen Hector fixar roliga utmaningar som sprintintervaller. Samling klubbstugan 18:00 för avfärd eller 18:15 vid samlingsplatsen, troligen Myrstuguberget.

Efter träningen har vi 10MILA-samling, och löpare som aspirerar på en plats i ett 10MILA-lag uppmanas att vara där, andra är välkomna också! Mer info.

Lördag 3/2: Stockholm Indoor Cup #1, Rudbecks gymnasium, Sollentuna. Världens största inomhusorientering med över 1000 anmälda! Detta sätter verkligen huvudet på prov och tänka rätt är det enda som gäller för att hitta till kontrollen. Endast några få platser kvar! I Eventor.

Lördag 3/2: Långpass, Farstanäset. Långpass 1,5-2,5 timmar i obanad terräng, med OK Södertörn. Det finns även en grupp som kör ca 1 timme. Vill ha mat-länk. 

Söndag 4/2: Stockholm Indoor Cup #2, Globala Gymnasiet, Södermalm. Varför inte prova om du inte provat förut, det här är orientering 2.0! Endast några få platser kvar! I Eventor.

Söndag 4/2: Vinterserien, Kvarnhagsskolan, Alby. På en spännande karta med blandning av stad och skogsdungar. Start mellan 10-12. Banor i olika längder och svårigheter mellan 2,0 och 6,3 km. Inbjudan.

Nästa block

Nästa block är Nattorientering. Natt är en stor del av 10MILA för herrarna och därför viktigt att träna på, för damerna och ungdomarna är det riktigt bra teknikträning! Under årets mörka delar har vi många chanser att träna natt, detta block fokuserar vi extra på nattorientering. I nästa block är det även Mila Stockholm by Night #4 i Gustavsberg, anmäl dig redan nu här.

Uppdaterad senast: 2018-01-22 18:37:46 av Simon Hector

Skapad: 2018-01-22 00:27:18 av Simon Hector