Program - Block 10: Fart

Snön hindrar inte oss från bra träning! Här är programmet för det tionde blocket: fart. Nu får vi den sista speeden för tävlingarna! Vi uppmanar dessutom till att planera tävlingssäsongen.

Detta block är fart och vi jobbar med att få upp speeden till tävlingssägongen. Vi kör de sista tisdagsintervallerna, löptest, träningsdag, mm. För att få ut det mesta av varje träning med karta bör vi hålla fullt fokus på varje pass!

 

Övning

Planera din tävlingssäsong! Tävlingarna kommer närmare och för att du ska ha full koll vad du ska lägga energi på är det en bra idé att tävlingsplanera. Kolla igenom utbudet i Eventor och fundera på vilka tävlingar du vill satsa på, och vilka tävlingar som funkar som bra träning för de tävlingar du vill satsa på!

Gällande stafetter satsar vi som klubb mest mot 10MILA för tillfället och senare i år även mot Jukola och 25manna. I träningen för 10MILA finns det två stafetter där man kan träna stafettsituationen, Tiomilarepet 12/4 och Stigtomtakavlen 14-15/4. Anmälan till det här.

De mer elitinriktade måste anmäla ifall de ska med på vårens tävlingsresor till Swedish League, SM, mm här.

Program

Vecka 12 (19/3-25/3)

Tisdag 20/3: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. 4x(1,5min löp vila 1+1,5min löp vila 1+3min löp vila 2) = 24 min effektiv löp, (Örbyleden). Styrka i gympasal med Anna-Maria. Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Torsdag 22/3: Klubbträning, Källbrink. Löptest på Grantslingan. Pga is och snö kan det bli svårt att jämföra resultaten med 23 november 2017 då vi körde samma löptest, men vi kan jämföra oss mot varandra och jämföra känslan

Fredag 23/3: OK Södertörn bjuder in till natträning från Farstanäset. Preliminärt banor av medeldistanskaraktär i Mörtsjöskogen. Avlöp 18:30. Anmälan här.

Lördag 24/3: Träningsdag på hemmaplan. Eftersom Måsenstafetten utgick pga snö ser vi gärna de som siktar mot 10MILA på förmiddagsträningen, såklart även på hela träningsdagen. All info och anmälan här.

Söndag 25/3: Ingen träning planerad, men i klubbstugan finns kartor från 10MILAs träningspaket i Nynäshamn.

Vecka 13 (26/3-1/4)

Tisdag 27/3: Teknikträning Syd. Momentbana på Alby-Barnsjön. Första tisdagsteknikträningen för året. Årets tisdagsträningar ska hålla mycket bra kvalitet efter ett väl uttänkt schema.

Onsdag 28/3: Nattugglan från grustaget i Ektorp. Masstartsträning i kuperad terräng. Banor i olika längder. Mycket bra stafetträning med bra motstånd. Anmälan senast måndag 26/3. Inbjudan och anmälan finns i Eventor.

Torsdag 29/3 Skärtorsdagen: Klubbträning, Källbrink. Ingen träning för orange grupp och nedåt, men möjlighet att hänga med på de äldres upplägg. Uppvärmning med löpskolning. 10x2 min intervaller med 1 min vila på elljusspåret, eller Grisstigen (asfalt) om det fortfarande är isigt på elljusspåret. Nedjogg. Ingen fika efter. För de som sprungit Nattugglan fort och ska på klubblägret rekommenderas att springa denna träning lugnt.

Fredag 30/3-6/4: Tävlings- och träningresa till Frankrike.

Inga andra träningar planerade i påsk till följd av lägret och inställda tävlingar, men snacka gärna ihop er om att träna tillsammans.

Måndag 2/4 Annandag Påsk: Kringelträffen, Tveta Friluftsgård i Södertälje. Kommer att genomföras även om snön ligger kvar.

Nästa block

Nästa block är det näst sista och då är det dags för tävlingsförberedande träning. Vi ser till att få mycket tid med karta i skog för att fila beteendet till tävlingarna, troligen med barmark. Vi har vår första av två uttagningstävlingar till 10MILA, nämligen MIK-medeln. Det kommer fler tävlingar och se till att följa din plan för vad du vill satsa på för tävlingar!

Uppdaterad senast: 2018-03-20 09:41:07 av Simon Hector

Skapad: 2018-03-19 23:59:28 av Simon Hector