Kanoninsats på Elitstafetten - reseberättelse

Laget som åkte ner till Elitstafetten gjorde en riktigt fin insats där vi var i täten efter nattsträckorna och slutade på en fin 18:e plats. Här följer en reseberättelse.

Lördag 1 maj

17:12: Lagledare Joels husbil lämnar Hector house för resan söderut. Jesper plockas upp och klubbstugan passeras för upphämtning av stafettlaglederiutrustning. 

18:21: Kartanalys genomförs i husbilen. Diskussioner om eventuella vägvalssträckor och gafflingar går som vanligt heta. Nytillskottet Joel som är lagledare denna helg rattar husbilen genom den sörmländska landsbygen med lagledare Elisabeth som co-driver och lagledarradarpartner denna helg.

19:30: Framme vid arenan i Hälleforsnäs. En teori om att trakterna söder om Eskilstuna är södra Sveriges Hälsingland lanseras. Folkmusik och country i arenans högtalare och arrangörernas laidback-attityd när deras kebabtallrikar inmundigas stärker teorin.

21:00: Starten för herrarna går. Jesper är alldeles för kylig för att använda den klassiska junishets-taktiken och lägger sig på en beskedlig plats i ledet. Klokt tycker Snättringe-gruppen.

21:26: Jesper passerar radio 2. 12:e plats, 1:14 efter. Mycket lovande!

21:49: Jesper kommer i mål med en stor grupp. 18:e plats, +4:09. Mycket bra! Det vi inte vet ännu är att en gaffling är mycket kortare än de andra och att flera av de som var före hade den korta gafflingen. I efterhand får vi mer klart för oss att Jespers lopp var väldigt bra!

22:13: Simon passerar radio 2 och helt plötsligt är Snättringe i ledningen. Messenger-gruppen Snättringes träningspepp exploderar!

22:28: Hur kan Snättringe leda vid förvarningen med 3 minuter? Sjukt! Kan en kort gaffel ha med det hela att göra? (Foto: Lars Rönnols)

22:33: Lagledare Joel skriker i mål Simon i ledning med 3:21 till närmsta lag. Mattias är helt ensam i växlingsfållan när Simon lämnar över kartan. Snättringe är i ledning på vårens största stafett! 

23:04: Mattias passerar radio 2. Han springer mycket bra och passerar som fyra. Frågan är om han kan hänga på nattlegendaren Kent Ohlsson hela vägen in till mål.

23:21: Mattias har hängt på Kent hela vägen till förvarningen. Lagledare Joel brister ut i ett segervrål och springer från husbilen till spurten för att heja på Mattias.

23:27: Mattias är så trött att han nästan missar sista kontrollen men ett par Snättringeskrik om att han håller på att göra det får honom att vända och sedan spurta i mål. Han har gjort en heriosk insats och tar in Snättringe som 5:a efter nattsträckorna, 3:56 efter ledande OK Ravinen. Flertalet ryggdunkar är på sin plats men corona-samvetet slår till och vi munskyddsbeklädda Snättringare håller avståndet när vi tillsammans försöker smälta att vi är i täten med lag som SNO och IFK Göteborg.

00:05: Husbilen lämnar arenan mot arenan för söndagens strapatser. Stämningen är bubblig - hur kan Snättringe ligga 5:a?

01:04: En kvällsmåltid dukas fram. Pastasallad klockan halv två på natten, någon?

01:53: Lagledare Joel, lagledare Elisabeth, Jesper och Simon får äntligen sin välbehövda sömn. Mattias och Per har hunnit åka hem och analysera Mattias topplopp på vägen.

Söndag 2 maj

11:08: Husbilsgänget har vaknat och fått i sig både omelett och korv när resten av Snättringegänget dyker upp. När klockan slår 11:08 har Ludvig börjat värma upp och resten av Snättringegänget står förväntansfulla på arenan. Va? Sade speakern att Snättringe ska ha gps? Ja. Det blir roligt för alla Snättringesupportrar som verkar vara väldigt många med tanke på alla hejarop hemifrån. Snättringes daglöpare får i sin tur springa med gps för första gången. Extra nervositet förutom att gå ut i tät?

11:33: Ludvig sticker iväg. Han ser oerhört fokuserad ut. (Foto: Woas foto)

11:34: Det börjar regna.

11:35: Det börjar hagla.

11:36: Va? Det var ju hyfsat varmt och sol alldeles nyss.

11:37: Hagelkornen är stora. Snättringare och andra gömmer sig på olika platser under tak. Vi har ju en husbil, det är bra!

12:48: Ludvig springer i mål som 15:e, +18:44 efter nu ledande Stora Tuna. Han har hållit i nerverna på ett oerhört skickligt sätt för att vara en av tävlingens yngsta deltagare. Han är dock väldigt kall och det fortsätter att regna. Snättringe skickar ut Isak, även han väldigt ung och med tanke på vilka löpare han har runt sig.

13:28: Telefonen plingar till. Messenger-meddelande från Flavio: "Isak is doing really really good :) I am impressed by his orienteering and his speed :D" Vädret återgår dessutom till ett mindre otrevligt maj-väder.

13:40: Endast ett fåtal herrlag har växlat ut på sista sträckan och speakern börjar snacka om en omstart klockan 14:00. Det stod inget om omstart i PM. Konstigt. Aja, hoppas Isak kommer innan 14:00

13:56: Isak växlar ut Oscar på den sista sträckan. Isak har gjort en otroligt fin stafettinsats och växlar över på 18:e plats, +26:55 på Stora Tuna. 

14:00: Inget mer lag hinner in innan omstarten går. Frågan väcks: Kommer Snättringe vara före alla lag i omstarten som det brukar vara på stafetter? Även om omstarten gick så kort efter och endast 18 lag hann omstarten? 

14:15: Tävlingens sekretariat tillfrågas av Snättringes eminenta lagledare. Sekretariatet berättar att lagen i omstarten automatiskt är efter alla lag som inte omstartat. Vågar vi lita på informationen? De kan ju ändra sig, det stod inget i PM.

15:21: Oscar lägger en av tävlingens bästa spurter. Han är irriterad efter ett lopp med många bommar men vi som såg gps:en är nöjda med att han ordnade upp loppet efter några bommar i början och avslutade på ett bra sätt. En bra slutman för ett väldigt ungt lag.

15:25: Vi vet fortfarande inte vilken plats vi kommit. Är vi före de i omstarten eller inte. Hur som helst var det inom topp 23 och det får ju räknas som en otroligt bra prestation i det startfältet!

15:28: Vi tar en lagbild. Simon får med sina 23 år känna sig som en gubbe bredvid alla ungtuppar och laget får vara otroligt nöjda med prestationen.

16:22: Allting är nedpackat och Snättringegänget beger sig hemåt i bilar. Husbilen stannar kvar ytterligare tre timmar eftersom Joel och Simon bestämt sig för att de ska ut på långpass på tävlingsbanorna och tävlingens träningsbana.

19:38: Husbilen rullar iväg från Sågarsvedet i Ärla. Frågan är när den kommer användas vid stafett nästa gång. Vi hoppas att det är snart!

 

 

Snättringe slutar på 18:e plats. En väldigt bra prestation av det unga laget som visar att det kommer att komma mer i framtiden! Nästa gång får vi nog med oss fler sugna herr- och damlöpare som gör att vi får många lag. Vi hoppas att det blir mer stafetter framöver!

Resultaten hittas HÄR och Snättringegrabbarnas gps från dagsträckorna HÄR.

 

#topp232023

#teamworkmakesthedreamwork

 

Skapad: 2021-05-07 19:12:18 av Simon Hector