Rapport från Swedish League #1 och #2

I helgen avgjordes de första deltävlingarna av Swedish League, orienteringens elitserie. Här kommer en rapport från tävlingarna, där Vilma lyckades ta en 12:e plats på årets första deltävling!

I helgen avgjordes de första deltävlingarna av Swedish League, orienteringens elitserie med sju deltävlingar under våren som mynnar ut i en jaktstart. I helgen startade årets upplaga med två tävlingar i Brösarp på Österlen (Skåne), en sprint och en långdistans. På startlinjen för SSK stod Vilma Karlsson i D18E, och David Hector i H21E. Även Simon Hector var anmäld men tvingades olyckligtvis lämna återbud i sista stund på grund av sjukdom.

Helgen inleddes med en sprint i Brösarp. Brösarp är en by med ca 700 invånare så sprinten gick genom hela byn, med några kontroller i Brösarpsbackarna (kuperat hedlandskap). Det bjöds på ett par riktigt kluriga vägvalssträckor, men i övrigt var sprinten ganska löpbetonad. Först ut var Vilma som lyckades riktigt bra och tog en mycket imponerande 12:e plats i sin första Swedish League-tävling någonsin. Vilma är dessutom förstaårsjunior så hon möter löpare som är ett år äldre än henne. Stort grattis! David fick för första gången känna på motståndet från de rutinerade H21-löparna såsom Gustav Bergman och Emil Svensk och fick se sig rejält slagen. Det går fort i H21

På söndagens långdistans var det dags för långa banor. Terrängen var ganska kontinental, god löparhet kännetecknade området, ibland nedsatt med några taggbuskar. Stundtals var det också mycket kuperat. Terrängen påminde något om det som flera SSK:are fick prova på i Tjeckien under påsk, dock utan branterna. David fick springa H21E2 denna dag, men även här var motståndet tufft och banan lång (14 km), och David slutade på en 32a plats. Värt att nämna är att segraren Albin Ridefelt sprang på 5:12 min/km- fågelvägen!Vilma hade även här en bra dag, även om en trasig bäckövergång ställde till det på vägen. En 25:e plats innebär ännu fler Swedish League-poäng och hon är nu på en 20:e plats totalt! Imponerande!

Den 23-24 april är det dags för nästa två deltävlingar i Swedish League, en medel- och en långdistans i Kungälv utanför Göteborg. Då står ännu fler SSK:are på startlinjen! Serien avslutas i samband med klubbresan till Sandviken senare i vår.

Skapad: 2016-04-11 16:21:55 av David Hector