Nyfiken på: Barbro Cedérus

Efter lite om och men så kommer nästa person i intervjustafetten - Barbro Cedérus. Läs mer här om Snättringes O-Ringenetapp och vilket som är hennes nya favoritland för orientering...

 Vilken är din bakgrund inom Snättringe?

Det började 1959 då min familj flyttade från Bromma till Huddinge.Det var min far Seved som gick över från MP( Matteuspojkarna) där han både orienterat, åkt skidor och friidrottat. Även min bror Ulf började då orientera tillsammans med Rune Rådeström, Sven Sparthan, Ove Högberg med flera. De första åren var jag mest med som åskådare men sen jag träffat min käre man Lars började jag orientera mer. Det var ju enda chansen  att få träffa honom på helgerna.

 

Vilket är ditt bästa Snättringeminne?

Det har blivit många under årens lopp. En av dom stora händelserna var 5-dagars 1975. Då hade SSK hand om första etappen vid Källtorp (Kvarnsjöns södra spets) Det var flera år av förberedelse: kartritning, möten med markägare och slutligen banläggning som min far Seved hade ansvaret för. Jag kan ännu känna glädjen över att vi lyckades så bra och det fantastiska samarbetet.

Naturligtvis får jag inte heller glömma SSK:s fina 3:dje plats i 10 mila 1970. Det var magiskt att åka ut till målplatsen vid 4-tiden på morgonen, ensam på vägen med bilradion på o Sven Plex Peterssons rapporter från skogen. Därefter möta klubbkamraterna och dela glädjen med dom.

 

Vad har du för mål med din orientering?

Att hålla mig i form

Att umgås med orienteringskamrater både i SSK och andra klubbar

Att behålla lite av tävlingsinstinkten även om farten i skogen är nersatt

 

Vilken är din favoritträning?

Vandringar med karta och historiebok i okänd terräng

Motionsgymnastik

 

Berätta något dom flesta inte vet om dig:

Eftersom jag är så åldersrik plockar jag fram några gamla meriter som jag är stolt över:

5-dagars i Östersund 1989 där jag vann min klass

Etappseger på 5-dagars i Västergötland 2002

Etappseger på 5-dagars i Örebro 2010 och då fick jag stå på prispallen tillsammans med Simon Hector, vi var båda etappsegrare

Etappseger i Vålådalens fjällorientering 2013 

Under senare år har jag upptäckt tjusningen med sprint Ol och att springa i små italienska städer och bergsbyar med smala gränder, trappor och prång, en härlig utmaning. 

 

Vem lämnar du över stafettpinnen till?

Stafettpinnen går till Sofia Persson

 

Snabbfrågor:

Medeldistans eller långdistans

Punkthöjd eller sänka

Gömmaren eller Mörtsjön

Uppdaterad senast: 2022-04-07 21:40:53 av David Hector

Skapad: 2022-04-07 20:09:01 av Klubbinloggning SSK