Ny löpare - välkommen Flavio Poltéra

Från och med i år kommer Flavio Poltéra att springa för Snättringe, en schweizisk löpare som aldrig tidigare har tillhört en orienteringsklubb! Inom Catching Features (det virtuella orienteringsspelet) är han välkänd under namnet color.

Planen är att Flavio ska resa till Sverige åtminstone två gånger denna vår. Under den första resan om två veckor ska han delta på Swedish League i Göteborg och under den andra resan kommer han att springa Swedish League i Sandviken/Ockelbo samt 10mila i Falun. Till Jukola kommer han nog också att komma för att springa. Självfallet ska han även få njuta av den fina terrängen i Huddinge!

Inom Catching Features är Flavio känd som kanske den bästa på att konvertera kartor, alltså att få kartan från en OCAD-fil (kartfil) till en virtuell skog. Flavio har i Catching Features arrangerat de senaste två årens VM och Världscup, vilket har varit mycket uppskattat av spelarna!

Här följer en presentation av Flavio:

Född: 27/6-1985
Bor: I Domat/Ems, sydöstra Schweiz. Anledningen att byn på 8000 invånare har två namn är de två språken som talas i denna region: tyska och rätoromanska. Det är i denna region (Graubünden) som JVM avgörs i juli.
Tidigare klubb: Ingen. I Schweiz kan man springa tävlingar med 0, 1 eller 2 klubbadresser! Flavio tillhör dem som inte har någon klubb, men under tävlingar utomlands har han tidigare sprungit med det påhittade klubbnamnet Quack OK.
Intressen: Alla typer av sport, speciellt ishockey. Catching Features! Orienteringsnörd!
Utbildning: Elektroteknisk ingenjör
Yrke: Jobbar med diverse omhändertagande av min mormor, hennes trädgård och gräsmatta
Bästa resultat: 2 ggr 6:a på publiktävlingarna i M21E på WOC 2015, 18:e på Schweiziska Mästerskapen på långdistans 2015
Varför började du orientera? Pappa tog med mig på en tävling första gången när jag var 14, sen genomförde jag samma år min första tävling över fem dagar. Under några år sprang jag inte så mycket, kanske 6-10 banor per år, fram till när jag blev 18 då jag började springa mer regelbundet. Innan i år har jag inte tränat mer än ca tre gånger i veckan.
Mål inom orienteringen: Vinna 10mila med Snättringe! Träna regelbundet och hålla mig skadefri. I vinter har jag haft lite problem med ett knä och har under de senaste månaderna behövt bygga upp styrka och utvecklingen har gått framåt i små steg.
Styrkor: Tävlingsinstinkt, att aldrig ge upp, kuperad terräng
Svagheter: Riktning, stenig terräng
Bästa orienteringsminne: Mitt första O-ringen i Göteborg 2004, det var häftigt att se så många orientera på samma ställe! Det gick dock ganska dåligt, men det gör det ofta första gången i skandinavisk terräng. Annars njuter jag av att ha full kontroll på min orientering, i en fin skog!
Varför väljer du att springa för Snättringe? Jag träffade Simon Hector på en liten tävling i Schweiz och så började vi snacka om att jag inte hade någon skandinavisk klubb men att det skulle vara roligt att springa för en. Det ska bli utvecklande att få springa de stora stafetterna!
Vad ser du fram emot under orienteringsåret 2016? Min tid i Sverige och såklart Swiss O Week i fin terräng i Graubünden efter JVM!

Sprint, Medel, Lång eller Ultralång?
Dag eller Natt?
Stafett eller Individuellt?
Flackt eller Kuperat?

Skapad: 2016-04-11 13:37:28 av Simon Hector