En spetta i blötaste laget

Ja, även gammelgäddor, maneter och räkor fick smaka ordentligt på vattnet. Kan man ens orientera på en karta där kartritaren skulle fått slut på blå färg om den ritats denna dag? Svar ja. Med öppet sinne och humorn nära till hands funkade det alldeles utmärkt.

Spettaloppet 2021 kommer gå till historien som ett av de blötaste arrangemangen genom tiderna.

Snacket om bästa vägval började redan vid Töm och Check. Ska vi genom den där vattenfyllda tunneln för att komma till startpunkten? Japp. Är det sant att vattnet går till höften? Japp, eller möjligen midjan. Du skojjar??!?! Nix.

Efter duktigt regnande under dagen förvandlades skogen på Masmoplatån (och tunneln nedanför) någon timme innan start till vad som enklast kan beskrivas som ett enda stort blötområde. Gömmer sig stigen kanske under den här forsen? Eller den där? Tvåstrecksmossen är troligen sjön där borta. Kanske punkthöjden kan vara det där grässtråt som sticker upp. Hmm. Höjdkurvorna är dina bästa vänner, jo jag tackar. Plums plums.

Aldrig har det väl hörts så många skratt inför start och efter målgång. Låter vara osagt om det var av nervositet, eufori, skräck, glädje, spänning eller bara utmaningen och det absurda i hela situationen.

Med följande urval av mindre vanliga citat tackar arrangörsgruppen för sig.

”Mina våtstrumpor hade behövt sträcka sig till naveln”
”Kom, jag bär dig på ryggen”
”Alltså, det var blött”
”Öhh… öhh… alltså… va… öhh”
”Då var årets första dopp avklarat. I en tunnel!!!!”

/Tävlingsledaren

Skapad: 2021-05-27 14:53:08 av Stina Boräng