Medeltidskampen på Gotland 4-5 augusti

Det har kommit önskemål om reportage från senaste tävlingar där SSKare deltagit. Här kommer några rader från Gotlandstävlingarna i helgen.

Medeltidskampen är en tävling med tre etapper, 2 korta medeldistans på lördagen och en avslutande långdistans med jaktstart på söndagen. Arena på stranden några km norr om Ljugarn. En gemytlig tävling i det lilla formatet, ca 200 deltagare med en fantastisk vacker målplats. Arrangörerna gick i medeltida kläder, det utlovades pris till bäst klädda löpare i medeltida klädsel. Såg dock ingen löpare med sådan klädsel. 

Medeletapperna gick i samma område i härligt lättlöpt strandskog. Långdistansen längre in från stranden var jobbigare med hög undervegetation. Dock inte så svårt som det ibland kan vara på Gotland. Fint väder på lördagen, på söndagen kom ett kraftigt skyfall med åska. Man slapp tvätta sig, det var redan klart vid målgång. Men vid prisutdelningen sken solen åter. Alla segrare fick pris, även i äldreklasser, i form av en lokal burk honung.

Det var rätt många från Snättringe som hittat den här tävlingen. Några nya namn i klubben kände jag inte ens til. Det var 5 st som sprang alla etapper, dessutom ytterligare 3 som sprang öppna banor på etapp 1.

I H21 kom Robban Wallsten 3:a (1.40 efter) och Johan Bernhard 6:a (8 min efter). Bra gjort, det var 18 deltagare många av god klass. Johan är ny i klubben, kommer från Centrum och är ett välkommet tillskott till våra kavlelag. Han har en dotter som deltar på ungdomsträningarna. I H12K vann Ludvig Rosendahl med tre bra lopp. Hans bror Wilmer blev 4:a i U2 där mamma skuggade i bakgrunden. Jag själv,Rune, vann H75 efter en kamp med Inge Persson som är en duktig skåning. Men det var bara 4 startande i klassen. På första etappen deltog även Vanja, Ylva och Jenny Remen i öppna klasser. Totalt således 8 deltagare från klubben. En eloge till Garda OK som ordnade ett utmärkt arrangemang med liten personalstyrka. Men proffsigt t.o.m. resultatskärmar och snabba resultat på nätet och naturligtvis Livelox. Skall lägga in mina rutter när jag kommer hem i slutet av veckan och har tillgång till dator.

/Rune

Uppdaterad senast: 2018-08-07 10:16:52 av Simon Hector

Skapad: 2018-08-06 21:32:56 av Rune Rådeström