Långdistans passade Simon

Brons till Simon Hector när han gjorde sin sista individuella start i ett JVM. När långdistansen avgjordes var det de svenska killarna som levererade bäst, båda Simon på pallen. Brons till Hector, Silver till Imark. Slagna av Olli som tog sitt tredje guld.

De svenska tjejerna var absolut med och slogs om medaljerna men fick se sig slagna efter att ha gjort lite för kostsamma bommar. 

Så här säger Simon Hector om dagens tävling. 

Jag kände gott självförtroende inför loppet trots att medeln inte gick som jag ville, kände att det som hände på medeln berodde mycket på att jag haft lite svårt mentalt för så korta lopp, och med så bra motstånd. 

Inledde loppet som jag ville, genom att ta kontrollerna lugnt och metodiskt! Var lite osäker på några vägval men fokuserade på bra genomförande! Kände mig inte direkt rapp i steget från start, utan snarare segstark. Blev lite tröttare mot slutet och gjorde något dåligt beslut, men höll i bra och försökte fortsatt vara metodisk. Hamnade i lite dåligt stråk mot sista kontrollen och visade sig att det var där jag tappade silvret. Blev en nervös väntan några minuter innan Aleksi Sorsa kom i mål som fyra. Blev riktigt glad, härligt att få till en medalj i mitt sista individuella JVM-lopp!

 Bild: Simon, Olli och Simon. Foto: Jörgen Hector 

Här kan du se en GPS-snabbrepris av Simons väg till bronset:

Uppdaterad senast: 2017-07-14 21:37:25 av Patrik Äppelgran

Skapad: 2017-07-14 20:00:47 av Mikael Nilsson