Ny löpare: Välkommen Anders Hedman

Anders Hedman har valt att springa i Snättringe SK från 2018. Han bor i Vistaberg med familj. Anders har många års erfarenhet från Hällen och Lidingö och tillför, vid sidan av att vara en kompetent löpare, mycket rutin.

Anders kommer närmast från IFK Lidingö där han var en given löpare i deras förstalag fram till 2013, då han senast sprang i tät på 10MILA. Han har flera topp10-placeringar från de stora stafetterna. Anders kommer bli en viktig kugge i vår satsning Project73! Välkommen Anders med familj!

Här nedan är en intervju med Anders:

Född: 1980 i Stigtomta

Bor: Vistaberg, Huddinge
Familj: Fru Karin (den med störst löpartalang i familjen) och sönerna Noel (7) och Elvin (4)
Tidigare klubbar: OK Hällen (1988-2007) och IFK Lidingö SOK (2008-2017)
Yrke: VD för Resultat AB (bemanning och rekrytering av ekonomer)
Meriter: Några SM-medaljer som junior, annars främst en del stafettframgångar med både Hällen och Lidingö.
 
Du växte upp som orienterare i samma klubb och är jämngammal med Peter Öberg, en av Sveriges bästa orienterare under många år, med fem VM-medaljer. Vad har Peter inneburit för din orienteringskarriär? Intressant fråga då jag och Peter pratade om just det senast vi sågs. Peter har så klart betytt väldigt mycket för mig och min orienteringskarriär då vi har sparrat varandra sedan vi var 8-9 år gamla. Vi har gått i samma klass i skolan från årskurs 1-9 och båda två valde ett hemortsalternativ på gymnasiet (OL-gymnasiet i Nyköping/Oxelösund). Jag tror att vi båda två har både varandra men också OK Hällen att tacka för många av våra framgångar, både individuellt och i stafett. När vi var små var vi alltid ganska jämna men från åldern 15-16 år så började Peter dra ifrån mig. Att på varje träning få mäta sig med Sveriges bästa i sin årskull har ju så klart sparrat mig väldigt mycket. Peter är en fantastisk idrottsman och en stor förebild för mig. 
 
Vilken är din favoritträning? Småskuren sörmlandsterräng. 
 
Vad har du för mål med din orientering? Har väl inte direkt några egna prestationsmål längre utan hoppas på sikt kunna bli en duktig ledare och bidra i Snättringe på det sättet. Men självklart kommer det bli roligt att representera Snättringe på 10-mila och andra tävlingar. Till Jukola nästa år är vi ett kompisgäng som gått ihop och ska springa tillsammans i mitt företags namn, det motiverar och glädjer mig också väldigt mycket.  
 
Styrkor: Är nog en medelmåtta på det mesta. Gillar nattorientering och stafett så den kombinationen brukar funka bra.
 
Svagheter: Är lite för bekväm och har därför lite svårt att hålla uppe träningen kontinuerligt och speciellt då jag inte har några uppsatta mål. 
 
Bästa orienteringsminne: Svårt att välja ut bara ett men att springa ensam i täten på 10-mila är något speciellt.
 
Varför väljer du att springa för Snättringe? Vi bor i Vistaberg så vi har väldigt nära till Källbrink och känslan är att ni verkar ha en väldigt fin verksamhet över alla åldrar vilket attraherar oss. 
 
Vad ser du fram emot under orienteringsåret 2018? 10-mila och Jukola.

Fetmarkera ditt val:

Sprint, Medel, Lång eller Ultralång? 
Dag eller Natt
Stafett eller Individuellt? 
Flackt eller Kuperat? 
10mila eller Jukola

Skapad: 2017-11-22 22:20:36 av Simon Hector