Guld på hemmaplan

Lördagen den 19 september vann Simon Hector SM-guld i medeldistans i Södertörnsterrängen vid Hemfosa. Guldet var Simon tionde individuella SM-medalj i juniorklassen, mycket imponerande!

Helgens tävlingar startade redan i fredags med kval. Det var tekniskt svårt i typisk södertörnsterräng. I kvalet hade SSK två deltagare, David och Simon Hector. Båda gjorde stabila lopp och tog sig vidare till finalen.

Så under lördagen var det final. Det blev om möjligt ännu svårare, där inledningen gick i ett parti med mycket detaljer för att sedan efter en långsträcka övergå i ett flackare parti, varvning och så upp i samma flacka parti igen. Det var många som hade svårt i denna terräng och flera bommar syntes. Simon höll ihop det mycket väl, till synes helt utan stress:
- Det var ett nästan helt perfekt lopp, säger Simon som vann med drygt 30 sekunder över tvåan Isac von Krusenstierna från OK Kåre. Mycket imponerande att vara så säker. Simon är nu obesegrad i SM sedan april 2013 i de distanser han deltagit i!

David slutade 25:a i H20 efter lite små missar under banan.

Under stafetten hade SSK två lag, ett H20-lag (Martin Nilsson, David Hector, Simon Hector) som slutade 23:a och ett D20-lag (Vilma Karlsson, Märta Fröjd, Frida Hector) som slutade 36:a. H20-laget hade förhoppningar om bättre placering men efter ett par bommar tidigt på förstasträckan rann tiden iväg. D20-laget hade inga stora resultatmål men är nöjda med att komma runt! Värt att notera är att Vilma var inne som 10:a på förstasträckan!

Vi som sprang stafetten vill också ta chansen att tacka alla som gjorde stafetten möjlig. Vi vet att det är åtskilliga timmar som har lagts ner för att göra den möjlig och vi tycker att det är jätteroligt att SSK tog del av detta! Av det vi hört har alla haft positiva kommentarer. Bra jobbat av allihopa! 

Uppdaterad senast: 2015-09-20 22:26:30 av David Hector

Skapad: 2015-09-20 13:44:02 av Mikael Nilsson