Snättringe driver integrationsprojekt

Med syfte att på sikt öka mångfald inom orientering bjuder Snättringe under sju torsdagar in nyanlända att prova på en enklare orienteringsbana och en labyrint-orientering. Vi behöver funktionärer.

Snättringe orientering har i samverkan med en klättringsförening och fiskare fått i uppdrag att driva ett integrationsprojekt. Syftet är att erbjuda och visa vår fina natur för nyanlända. Förutom att vi bidrar till integrationen, gör projektet oss till föregångare, ger oss möjlighet att stifta nya bekantskaper, nya erfarenheter och dessutom ger det ett ekonomiskt överskott.

Vi ska erbjuda lättare orientering, samvaro och fika under sju torsdagar under hösten. Vi håller till i närheten av Flottsbro. En extern koordinatör kommer att ordna banor och annat, det vi behöver göra är att ta dit material, sätta ut banan och att finnas på plats. Aktiviteten äger rum klockan 16-19 och vi behöver någon timme för förberedelser och kanske lite tid efteråt för att riva.

Vi behöver några personer vid varje tillfälle. Vid de första tillfällena tänker vi oss att vi behöver vara fem personer på plats, en del kanske kan vara med någon timme eller två. I nuläget bedömer vi att motsvarande behövs även de övriga tillfällena, men det kan komma att justeras.

Första tillfället är torsdag 31’a augusti. Därefter varje torsdag fram till 11:e oktober. Bemanningen för de första två tillfällena är i princip klar, men det kommer ju fler torsdagar.

 

Kan du vara med? Kanske några timmar eller varje gång. Hör av dig till Jörgen eller Elisabeth Hector, jehector@telia.com eller 073 7077516 så fixar vi ett schema. 

Uppdaterad senast: 2017-08-28 10:28:49 av Mikael Nilsson

Skapad: 2017-08-26 17:45:26 av Klubbinloggning SSK