Program - Block 8: Uthållighet

I Project73 är det är dags för block 8, det andra blocket med uthållighet för vintern och det sista innan vi börjar förbereda oss inför tävlingssäsongen. Här hittar du programmet och övningen inför 10MILA-kartsnacket 22/2.

Detta block är Uthållighet. Uthållighet är den viktigaste fysiska biten inom orienteringen, för att orka den längd som vi tävlar på. För snabba träningar behövs en uthållighetsbas och i tävling har vi mycket nytta av att orka hålla på under lång tid.

Kaktusen symboliserar uthållighet, kan du bli lika hård och tålig som en kaktus?

Övning

Det stora målet för oss som lag i vår kommer att vara 10MILA. Så nu tänker vi att alla som är intresserade (även den som inte planerar springa 10MILA) lägger en bana, eller bara en sträcka, på den gamla kartan. 22/2 kommer vi ha ett snack om gamla kartan och banläggning på den och då är det roligt om du har lagt en sträcka eller en bana. Vill du kan du skicka in den till simon.hector@hotmail.com så hjälps vi åt att skriva ut den i klubbstugan.

Gamla kartan

Purple Pen - gratis banläggningsverktyg

Program

Vecka 8 (19/2-25/2)

Tisdag 20/2: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. 8x3:1,5 min, extra vila efter 4 st. Styrka och stretch med Anna-Maria. Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Onsdag 21/2: Nattugglan, Hågelby. Masstartsträning i kuperad terräng. Banor i olika längder. För de som ska springa intervallerna i Bandhagen på tisdagen och klubbträningen på torsdagen rekommenderas det att springa i lugnt tempo. Anmälan senast måndag 19/1. I Eventor.

Torsdag 22/2: Klubbträning, Källbrink. 2manna 10MILA: Korta ol-intervaller i par på Masmoplatån. Eftersom blocket är uthållighet kommer det att finnas möjlighet att springa dit från klubbstugan och hem, men även att åka bil med avfärd 18:00 från Källbrink. Ansvarig Stefan Svensson Gelius.

Efter träningen har vi snack om gamla kartan inför 10MILA med Per Kallhauge. Om du lagt några banor eller sträckor, ta med dem på papper eller på dator så hjälps vi åt att skriva ut dem där. Per tar ett snack kring hur han skulle tänka som banläggare, och vi diskuterar efteråt med våra olika banor och hans förslag.

Lördag 24/2: Långpass, Källbrinks IP. Långpass 1,5-2,5 timmar i obanad terräng, med OK Södertörn. Det finns även här möjlighet att köra längre långpass än man brukar då det är uthållighetstema, men tänk på att hålla nere farten! Det finns även en grupp som kör ca 1 timme. Göran Nilsson ansvarig. Ingen mat denna gång.

Söndag 25/2: Vinterserien, Tullingehallen, Tullinge. Start mellan 10-12. Banor i Flottsbroområdet i olika längder och svårigheter mellan 3,0 och 7,1 km. Inbjudan.

Vecka 9 (26/2-4/3)

Tisdag 27/2: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. Med OK Södertörn, Söders och IFK Enskede.

Onsdag 28/2: Backe + nattorientering, Flottsbro. Fyra gånger uppför Flottsbrobacken varvas med orienteringsslingor på vägen ner, totalt max 7,6 km. Tänkt är att vi springer i grupp i lugnt tempo och turas om att orientera, men möjlighet att springa själv finns också. Träningen passar bra i blocket uthållighet för att jobba på att springa i backe flera gånger, i lugnt tempo. Anmälan i Eventor.

Torsdag 1/3: Klubbträning, Källbrink. Medeldistans norr om Gömmaren. Kontroller uthängda, ej samma som de fasta reflexstavarna. Kristina Tedhamre ansvarig.

Lördag 3/3: Långpass, Farstanäset. Långpass 1,5-2,5 timmar i obanad terräng, med OK Södertörn. Det finns även en grupp som kör ca 1 timme. Ingen mat denna gång.

Söndag 4/3: Vinterserien, Broängsskolan, Tumba. Start mellan 10-12, anmälan på plats. Banor på den nya kartan från 25manna 2017 i olika längder och svårigheter mellan 1,9 och 8 km. Inbjudan.

Nästa block

Nästa block är Finslipa tekniken. Vi närmar oss tävlingssäsongen och det är dags att sätta ihop alla olika bitar vi jobbat på under vintern, till ett orienteringslopp. I det här blocket är det bra att försöka få till några orienteringsträningar i hög fart för att jobba på just detta. Mila Stockholm by Night #5, finalen vid Källbrink 7/3 blir ett utmärkt tillfälle att träna på detta (om du inte är med och arrangerar), så anmäl dig redan nu i Eventor!

Uppdaterad senast: 2018-02-22 09:47:16 av Simon Hector

Skapad: 2018-02-18 23:25:56 av Simon Hector