Block 1 - Startblocket

Nu börjar Project73! Vi taggar igång, men vi håller oss smarta, inte för hård träning för att börja med och extra styrka! Här är träningen i Startblocket och veckans övning för alla Project73-löpare - att svara på några snabba frågor om dina styrkor och svagheter inom löpning!

Det första blocket i Project73 är startblocket. Det handlar om att förbereda oss inför vinterträningen.

I detta block ska vi komma in i träningsrutinen och träna så många pass som vi planerar att göra under vintern. Träningsmängden kommer vara olika för olika personer men sikta på att komma in i din träningsnivå med antal träningspass, längden på passen kommer ökas i nästa block!

I blocket ska vi förebereda oss på ännu hårdare träning, så var noga med att inte köra för mycket och för hårt, så att vi kan undvika skador. Spring lite kortare än du planerar att göra som mest i vinter. För att förbereda oss träna hårt i vinter satsar vi på att bygga upp kroppen genom extra styrketräning. Ta med dig övningarna från styrketräningen med Anna Lennartsdotter Lindbom förra veckan och gör dem hemma. Eller varför inte göra det med en klubbkamrat? Gå med i Facebookgruppen Project 73 - Road to 10MILA och skriv om du vill ha sällskap på ett pass utöver klubbträningarna!

När vi genomfört detta block bra ska vi ha plockat en plats på vägen mot topp 73, för herrarna från plats 85 till 84. När alla 12 block är väl genomförda ska vi ha plockat till plats 73.

 

Övning:

Veckans övning är att fylla i ett formulär om hur du är som löpare. Det är några frågor på hur bra du är på olika delar inom löpningen och sedan får du skriva vad du vill utveckla inom löpningen. Du är klar på några minuter! Till formuläret.

Program:

Vecka 46 (13-19/11) 

Tisdag 14/11: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. Långa intervaller vid Gubbängen, start var 8:e minut.

Onsdag 15/11: Mila Stockholm by Night, #1, Kärrtorps IP. Riktigt bra stafetträning! Anmälan stängd men kontakta tävlingsledningen så kan du få vara med om du har tur. I Eventor. 

Torsdag 16/11: Löpskolning och några av styrkeövningarna från förra veckans styrketräning med Anna Lennartsdotter Lindbom. Därefter orientering från Källbrink i lugnt tempo, med inslag av microorientering. För de som springer längst även inslag av kurvbildsorientering. De som inte sprungit Mila by Night springer högintensivt, masstart.

Lördag 18/11: Långpass, Källbrink. Utsättning av fasta nattkontroller som kommer användas i vinter!

Lördag 18/11-Söndag 19/11: Viken Indoor Cup, Bessemerskolan, Sandviken. Inomhusorienteringstävling. Ingen organiserad klubbresa. I Eventor. 

Vecka 47 (20-26/11)

Tisdag 21/11: Intervaller och styrkegympa, Bandhagens skola. 10-12 x (2 min löp:1 min vila)

Torsdag 23/11: Löpskolning. Löptest med sportident på Grantslingan. Detta test kommer vi springa nu och 22/3-2018 så att du kan jämföra dina tider. Sportident-enheter kommer finnas runt slingan så att du kan jämföra med andra i vilka partier du är stark och vart du tappar tid, så att du vet vad just du behöver träna extra på i vinter!

Lördag 25/11-Söndag 26/11: 10MILA-LÄGER! Mycket bra träningsläger med teknikträning, en högintensiv, på två kartor intill 10MILA-området och ett fint långpass på Sörmlandsleden. Info och anmälan till lägret.

Nästa block:

Nästa block är Uthållighet. Det är den viktigaste pusselbiten för att kunna träna bygga träning, och för tävlingsprestationer! För snabba träningar behövs en uthållighetsbas.

 

Skapad: 2017-11-12 22:01:10 av Simon Hector